Final de campanie: Cetăţenii sectorului 6 păcăliţi cu false pomeni electorale

Logo al campaniei Produsul anului 2013
Logo al campaniei Produsul anului 2013 (Media Concept Store)

Cetăţenii sectorului 6 al Capitalei au primit vineri pliante prin care sunt "invitaţi" la o "pomană electorală", chipurile organizată de ACL şi Klaus Iohannis, relatează Hotnews.

Potrivit Primăriei sectorului 6, în zonă au fost fost distribuite pliante în care bucureştenii erau invitaţi să participe sâmbătă, de la ora 10.00, la inaugurarea Parcului Drumul Taberei, "alături de viitorul Preşedinte al României, Klaus Iohannis!". Participanţilor li se promitea, dacă vor veni, cadouri de la organizatori.

"Fiecare participant va primi cadou o geacă, o şapcă şi o eşarfă din partea organizatorilor", "promiteau" pliantele distribuite cu generozitate oamenilor din sector. Pentru un plus de "veridicitate", hârtiile prezentau ştampila şi semnătura primarului Sectorului 6, liberalul Rareş Mănescu, precum şi fotografia edilului alături de cea a candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis.

Rareş Mănescu îi informează însă pe bucureşteni că informaţia apărută "pe fiţuicile distribuite în sector" este falsă, reprezintă o manipulare grosolană, parcul nu se deschide iar cetăţenii nu vor primi nici geci nici eşarfe.

"Fiţuica foloseşte poza primarului de sector, alături de cea a unui candidat la preşedinţie şi convoacă cetăţenii la o fictivă deschidere a parcului, promiţând cadouri electorale: geci, şepci şi eşarfe, acest lucru fiind complet împotriva legii. Pliantele fac uz, în mod abuziv şi ilegal, de ştampila instituţiei şi de semnătura primarului pentru a crea o aparentă de veridicitate", mai arată Primăria în comunicat.

Potrivit sursei citate, ACL susţine că iniţiativa împărţirii respectivelor pliante îi aparţine liderului PC al sectorului 4, Ştefan Florescu, iar pentru distribuirea pliantelor au fost folosiţi minori. Au fost sesizate organele abilitate.

ACL susţine că, din informaţiile sale, "iniţiativa acestei acţiuni îi aparţine liderului PC sector 4, Ştefan Florescu, iar modalitatea în care s-au distribuit aceste materiale de propagandă este inadmisibilă. Minori, elevi de 16 şi 17 ani ai Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii "Gh. Airinei" din Bucureşti au fost trimişi de către profesorul lor, Constantin Oprea, membru PC sector 6 şi un apropiat al lui Ştefan Florescu, să împânzească sectorul cu aceste pliante".

"Disperarea că Victor Ponta este pe cale să piardă alegerile prezidenţiale îi determină pe cei de la PSD şi partidele satelit să recurgă la noi metode josnice de a induce în eroare cetăţenii. După folosirea imaginii Părintelui Arsenie Boca ca agent electoral, propaganda lui Victor Ponta a născocit un pliant mincinos din care reiese că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, împreună cu primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, vor inaugura Parcul Drumul Taberei, sâmbătă, 1 noiembrie. Ca minciuna să fie şi mai grosolană, pe pliant se menţionează că participanţii vor primi diferite obiecte cadou.

În mod evident, niciuna dintre aceste informaţii nu este adevărată. Klaus Iohannis şi Rareş Mănescu nu vor participa mâine la o acţiune de acest gen", mai scriu reprezentanţii ACL, lansând totodată un apel către cetăţenii sectorului 6:

"Facem un apel la cetăţenii Sectorului 6 să nu cadă pradă capcanei întinse de PSD. Suntem convinşi că electoratul îl va sancţiona drastic pe Victor Ponta, prin vot, pentru toate aceste încercări josnice de dezinformare".

Reamintim în context că pensionarii României au primit recent (şi nu prin minori, ci prin Poşta Română, instituţie de stat) pliante prin care erau 'informaţi' că Iohannis le va tăia pensiile şi doar Victor Ponta îi poate 'apăra', desigur, dacă este votat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne