Filipine declară „epidemie naţională de febră dengue”

De la începutul anului, virusul febrei dengue, provocată de înţepăturile de ţânţari, a dus la moartea a 622 de persoane şi s-au înregistrast 146.000 de cazuri în ţara asiatică.
(Tom Ervin / Getty Images)

Guvernul filipinez a declarat marţi, 6 august, „epidemie naţională de Dengue” în urma creşterii accentuate a numărului de decese cauzate de acest virus în ţară. De la începutul anului - potrivit declaraţiilor Ministerului Sănătăţii, preluate de BBC - cel puţin 622 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar până pe data de 20 iulie au fost înregistrate cel puţin 146.000 de cazuri, cu 98% mai multe decât în ​​aceeaşi perioadă a anului trecut.

Febra dengue este transmisă oamenilor prin înţepături de ţânţari şi provoacă febră mare, dureri musculare, dureri de cap, erupţii cutanate. Vectorul principal este ţânţarul Aedes aegypti. Boala poate evolua sub formă de febră hemoragică, cu sângerare severă în diferite părţi ale corpului, putând provoca vătămări grave şi, în unele cazuri, chiar moartea persoanei.

Din luna iulie, guvernul din Manila a declarat alertă naţională ca urmare a răspândirii virusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință