Filip Jianu, calificat în sferturile de simplu ale turneului juniorilor de la Australian Open

Tânărul tenisman român a dispus pe tabloul de simplu a competiţiei de la Melbourne, de americanul Toby Alex Kodat, în două seturi, scor final 7-5, 6-3.
(Mark Kolbe / Getty Images)

Filip Jianu (17 ani) a trecut în optimile de finală a probei de simplu în competiţia juniorilor din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, miercuri, de sportivul din Statele Unite, Toby Alex Kodat, cu scorul de 7-5, 6-3.

Favoritul numărul patru a avut nevoie de 62 de minute pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a circuitului australian. Acesta îl va avea ca adversar în continuare pe Cannon Kingsley (Statele Unite), cap de serie numărul opt.

Jianu performează şi în proba de dublu unde a atins careul de aşi alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona.

Văzuţi cu şansa a doua la cucerirea trofeului, cei doi au dispus de perechea australiană Tristan Schoolkate/Dan Sweeny, cu scorul de 6-4, 6-4. Partida a durat 61 de minute.

În continuare cei doi vor primi replica câştigătorilor din meciul care-i opune pe Liam Draxl (Canada)/Zâne Khan (SUA/N.8) - Cannon Kingsley/Emilio Nava (SUA/N.4).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport