Fiica lui Boris Nemţov cere reluarea cercetărilor privind uciderea tatălui ei

Fiica politicianului de opoziţie ucis, Boris Nemţov, a cerut Comitetului de investigaţie rus reluarea anchetei privind uciderea tatălui ei.
Baner cu poza politicianului rus din opoziţie Boris Nemţov
Baner cu poza politicianului rus din opoziţie Boris Nemţov (Getty Image)

Zhanna Nemţova, fiica politicianului rus ucis anul trecut la Kremlin, cere anchetatorilor să-l acuze de crimă pe comandantul batalionului cecen Ruslan Geremeyev, cel despre care Nemţova crede că este creierul atacului, a relatat publicaţia RBC.

Alţi bărbaţi care ar fi implicaţi în uciderea politicianului sunt şeful batalionului cecen Sever, Alibek Delimkhanov, precum şi oficialul cecen al serviciilor sociale Shamkhan Tazabaev, au notat avocaţii în pledoaria făcută în faţa Comitetului de investigaţie.

Mai multe rude ale lui Geremeyev sunt implicate de asemenea, inclusiv fratele său Arthur Geremeyev, senatorul Suleiman Geremeyev şi ofiţerul de poliţie Vakha Geremeyev.

"Deşi ancheta a relevat fapte care arată că aceste persoane ar fi participat la asasinarea lui Nemţov, nici unul dintre ei nu a fost cercetat în mod corespunzător", au scris avocaţii. "Ruslan şi Arthur Geremeyev nici măcar nu au fost puşi sub acuzare", au reiterat aceştia.

De mai multe ori, anchetatorii au încercat să întocmească documente necesare arestării lui Ruslan Geremeyev dar nu au putut colecta semnăturile necesare, a relatat RBC. Acţiunile Comitetului de investigaţie ţintesc doar la "crearea iluziei că omorul a fost elucidat pe deplin", a spus Prokhorov.

Comitetul de anchetă a anunţat în ianuarie că uciderea lui Nemţov, care a fost împuşcat mortal în apropierea Kremlinului pe 27 februarie 2015, a fost rezolvată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe