Fiica fostului baron de Prahova Mircea Cosma, intră în Parlament după retragerea a doi deputaţi

Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma - condamnat pe fond la opt ani de închisoare pentru corupţie - va primi un mandat de deputat din partea PSD după ce doi dintre candidaţii aflaţi înaintea sa pe listă au ales să renunţe la mandat. Andreea Cosma este şi ea vizată într-un dosar de corupţie.
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Aflată pe locul al şaptelea pe lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Prahova, Andreea Cosma a devenit parlamentar după ce doi dintre candidaţii poziţionaţi înaintea sa pe locuri eligibile au renunţat la mandat, au declarat surse politice citate de News.ro.

Conform aceloraşi surse, cei care au renunţat la mandat, făcând posibil ca Andreea - de altfel vizată şi ea de un dosar instrumentat de DNA - să intre în Parlament, sunt primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, şi Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte al CJ Prahova.

De altfel, preşedintele PSD Prahova a confirmat miercuri, pentru News.ro, că primarul din Cornu renunţă la mandat, precizând că în cursul zilei va avea o discuţie cu Ludmila Sfârloagă în aceeaşi privinţă. Cât despre Ludmila Sfârloagă, contactată telefonic, aceasta a refuzat să facă orice declaraţie referitoare la o decizie a sa de a păstra mandatul de deputat câştigat în urma alegerilor din 11 decembrie sau de a renunţa la acesta.

”Eu sunt membru de partid şi soldat al partidului”, a declarat Ludmila Sfârloagă.

Andreea Cosma are 40 de ani, este de profesie notar şi nu a fost niciodată implicată activ în politică. Numele ei a apărut pe lista de candidaţi a PSD Prahova cu câteva zile înainte depunerii dosarelor de candidaţi, surse din partid afirmând că acest fapt a provocat nemulţumire în rândul unor membri ai PSD Prahova.

Numele noii deputate apare într-un dosar de corupţie, Andreea Cosma fiind trimisă în judecată de DNA alături de fostul preşedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vânzarea subevaluată a cazărmii ”Ciuperceasca”, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni după un schimb de terenuri cu MApN.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne