Fifor: PSD trebuie să dea o replică riguroasă la tentativa de a destabiliza din nou guvernarea şi ţara

Vicepreşedintele PSD Mihai Fifor consideră că PSD trebuie să reacţioneze ferm după decizia liderului PNL, Ludovic Orban, de a depune plângere penală împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.
Mihai Fifor
Mihai Fifor (Facebook)

PSD trebuie să dea o replică riguroasă şi susţinută la tentativa de a destabiliza din nou guvernarea României şi ţara, a transmis sâmbătă, în cadrul Comitetului Executiv al PSD Timiş - care a adoptat o rezoluţie de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, vicepreşedintele PSD Mihai Fifor, citat de Agerpres.

"Tema cea mai importantă de dezbatere a fost aceea generată de plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului României. Cred că unanimitatea cu care a fost votată rezoluţia de susţinere spune totul despre faptul că şi organizaţiile PSD din regiunea vest nu pot da decât un singur mesaj, anume acela că nu putem asista pasivi la modul în care se încearcă discreditarea premierului României într-un moment ca acesta, iar PSD trebuie să dovedească solidaritate şi unitate şi să ofere o replică riguroasă şi susţinută la această tentativă de a destabiliza din nou guvernarea României şi de a destabiliza pe această cale, ţara", a declarat Fifor.

La rândul său, preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a arătat că este nevoie de stabilitate, adăugând că România nu-şi mai permite schimbarea premierului şi a echipei. În opinia sa, aplicarea măsurilor din programul de guvernare demonstrează că se merge "pe drumul cel bun".

"Chiar dacă se încearcă prin toate mijloacele să se denatureze acest adevăr, în unanimitate s-a votat această rezoluţie de susţinere. S-a transmis un mesaj foarte clar conducerii naţionale (...) că suntem pregătiţi inclusiv să ieşim în stradă, dacă va trebui să susţinem, pentru că nu este normal şi corect ca PSD să piardă guvernarea, atâta timp cât am fost aleşi în 2016, de cetăţeni", a afirmat Călin Dobra.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne