Fifor instrumentalizează politic uciderea fetiţei de 11 ani din Dâmboviţa. Dă vina pe Iohannis

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Facebook)

Mihai Fifor, secretar general al PSD, lansează un atac dur la adresa preşedintelui Iohannis după ce o fetiţă de 11 ani din Dâmboviţa - Adriana - a fost ucisă în timp ce se întorcea de la şcoală.

Potrivit lui Fifor - exponent al partidului care a promovat legea recursului compensatoriu, act normativ ce a scos mai devreme de după gratii violatori, pedofili, criminali - Guvernul nu poate lua măsuri pentru a preveni astfel de tragedii pentru că Iohannis i-a blocat activitatea, prin refuzul său de a numi miniştri. Mai mult, Fifor acuză şi că MAI nu poate face mare lucru tot din cauza lui Iohannis.

Atacul lui Fifor vine în condiţiile în care un parlamentar PNL - Florin Roman - a somat PSD-ul să abroge legea recursului compensatoriu şi să pună în regim de urgenţă pe ordinea de zi a Parlamentului o serie de proiecte iniţiate de liberali în scopul preîntâmpinării unor tragedii precum cea din Dâmboviţa.

"Domnule preşedinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocaţi activitatea Guvernului. La sfârşitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetiţă, de această dată din Dâmboviţa, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul şi să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii.

Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneţi în mod laş un parlamentar cel puţin exotic de la PNL să atace premierul şi Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

În mod cinic, şi parlamentarul şi dumneavoastră ştiţi foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că aţi blocat Executivul.

Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în dispreţul Constituţiei, nu se pot reforma sisteme vechi şi cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situaţii pentru că aşa v-aţi obişnuit să faceţi audienţă - pe suferinţa oamenilor", scrie, pe Facebook, Fifor.

Şi, în condiţiile în care PSD amână din răsputeri în Parlament abrogarea legii recursului compensatoriu, Fifor mai susţine, în postarea sa, că în urma tragediei de la Caracal, Guvernul a luat măsurile necesare, pentru ca apoi preşedintele să blocheze Executivul din nou.

"Ştiţi bine că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ şi instituţional – pentru a se îmbunătăţi reacţiile statului în situaţii de urgenţă şi pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situaţii.

După care ne-aţi blocat şi mai tare. Domnule candidat Iohannis şi domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate şi lipsă de orgolii cum putem sprijini toţi instituţiile să se reformeze şi să nu mai permită greşeli cauzatoare de moarte.

Poate ar trebuie să vedem cum putem apăra România de aceşti monştri care iată, unii trăiesc la noi în ţară, dar alţii vin chiar din afară, din ţări cu pretenţii faţă de securitatea cetăţenilor în spaţiul european.

Cer încă o dată tuturor politicienilor să nu mai facă rating pe astfel de subiecte şi să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea şi siguranţa."

Atacul lui Fifor vine în contextul în care deputatul PNL Florin Roman a lansat un apel către PSD - abrogarea, în regim de urgenţă, a recursului compensatoriu şi trecerea de urgenţă pe ordinea de zi a Senatului şi a Camerei Deputaţilor a unor proiecte de lege depuse de liberali, respectiv proiectul de lege al lui Ovidiu Raeţchi privind sistemul de alertă în cazul copiilor dispăruţi şi proiectul de lege depus de parlamentarii Partidului Naţional Liberal, care vizează înăsprirea sancţiunilor şi detenţia pe viaţă pentru cei care ucid cu cruzime copii şi femei însărcinate.

"Închei prin a ne întreba, oare câţi copii mai trebuie să fie ucişi, oare câţi copii mai trebuie violaţi, oare câte femei mai trebuie violate pentru ca PSD să intervină legislativ?

Au blocat activitatea Comisiei juridice timp de 3 săptămâni, au amânat, din nou, discuţia despre abrogarea recursului compensatoriu şi din păcate, ne-am trezit în faţa tragediei de la Dâmboviţa", declara Roman.

Tiradele lui Fifor vin la o zi după ce Adriana, fetiţa de 11 ani dispărută vineri după-amiază din judeţul Dâmboviţa, în timp ce se îndrepta spre casă, a fost găsită moartă pe un câmp, la 30 de kilometri de Gura Şuţii, locul de unde a dispărut.

Pe camerele de supraveghere copila a fost observată părăsind curtea şcolii alături de colegi. N-a mai ajuns însă la casă părinţilor ei, de care o despărţea un drum de jumătate de oră de mers pe jos. Zadarnic a aşteptat-o mama sa la poartă, Adriana, căci aşa o chema pe fetiţă, nu a mai venit.

„Trebuia să vină acasă şi nu a mai venit. Bănuiesc că mi-a luat-o cineva. A răpit-o. Cum este lumea, cum a luat alte fete, aşa a luat-o şi pe a mea. Nu mi-a spus spus fata ceva suspect, că s-ar fi ţinut cineva suspect de ea”, spunea mama fetiţei sâmbătă.

Adriana a fost căutată, după ce s-a dat alarma cu privire la dispariţia ei, de peste 200 de persoane: 100 de poliţişti, 30 de pompieri, 30 de jandarmi şi 100 de cetăţeni. Au fost folosiţi în căutare câini de urmă, drone şi un elicopter. Căutările au condus însă spre un trup neînsufleţit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne