Fifor iese la luptă cu Cîţu: Să n-aveţi nevoie de un poliţist "praf" dacă vă aleargă cineva cu cuţitul

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

"PNL dispreţuieşte românii care muncesc", susţine Mihai Fifor, secretar general al PSD şi ministru de Interne, într-o postare pe Facebook care se doreşte a fi o replică dată senatorului liberal Florin Cîţu.

"Replica" lui Mihai Fifor vine în condiţiile în care Florin Cîţu scrisese pe Facebook că salariile bugetarilor au ajuns mult mai mari decât cele din sectorul privat deşi majoritatea angajaţilor la stat "sunt praf" la locul de muncă, şi a susţinut că o astfel de discriminare trebuie să dispară. Liberalul a precizat însă în postarea sa că există şi bugetari care merită cu prisosinţă fiecare leu pe care îl primesc, lucru ignorat, se vede, de Fifor.

„PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu stiu câta oară cu tăieri. Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier ‘praf’ la incendiu, un medic ‘praf’ la UPU sau un poliţist ‘praf’ dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova, când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru ca societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră, domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de ‘bugetar praf’. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt ‘praf'”, a scris Fifor, miercuri, pe Facebook, ca răspuns la postarea lui Cîţu.

 width=Ce scrisese Florin Cîţu:

"Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE!

Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţă că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot fi concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi.

Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.)", a scris liberalul pe Facebook. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.