Fifor, faza pe conspiraţii: Vede o mare operaţiune de cenzură pe Facebook şi embargouri în presa internaţională

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a acuzat, joi, că a apărut "o nouă formă de cenzură" operată de “raportacii cu simbrie” de pe Facebook ai preşedintelui Klaus Iohannis, la care se adaugă şi un aşa-zis "embargou din presa internaţională" faţă de orice ştire critică la adresa şefului statului.

“De vreo două zile, după ce Iohannis a refuzat în mod ruşinos dezbaterea, PNL a aruncat în luptă o specie nouă activişti online: ‘raportacii’. Spre deosebire de postaci, care sunt plătiţi să-l laude pe preşedinte, ‘raportacii’ au misiunea de a trimite în mod coordonat plângeri la Facebook împotriva conturilor care îl deranjează pe Herr Iohannis”, a scris Fifor într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, liderul PSD a opinat că algoritmii Facebook sunt “păcăliţi” şi că sunt suspendate sau blocate conturi ale utilizatorilor care “şi-au permis să spună că Iohannis este un fricos”.

“Este o nouă formă de cenzură, realizată de ‘raportacii cu simbrie’ ai lui Iohannis, pe lângă embargoul din presa internaţională, impus prin blocada corespondenţilor locali, faţă de orice ştire care arată că ‘împăratul este gol’”, a mai susţinut Mihai Fifor.

Nu în ultim rând, secretarul general al PSD l-a avertizat pe “Herr Iohannis” că, potrivit istoriei, toţi “politicienii care au încercat să cenzureze libera exprimare a propriului popor au sfârşit-o prost!”

Remarcile lui Fifor au fost făcute după ce, în ultimele zile, PSD a fost acuzat de desfăşurarea unei ofensive de tip Fake News, cea mai recenta manevră fiind cea cu presupusele căşti pe care le-ar fi purtat preşedintele Klaus Iohannis la conferinţa de presă de la sediul PNL.

De asemenea, reamintim că preşedintele Iohannis a refuzat fără echivoc o dezbatere cu contracandidata sa Viorica Dăncilă în turul al doilea, pe motiv că nu vrea să legitimeze comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani, şi a anunţat că va organiza el una “aşezată”, fără fostul premier, la care la care vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti. Detalii aici.