Fifor, către Moise Guran: E odios să susţii că PSD trebuie exterminat. E incitare la ură şi extremism

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Fifor Mihai, s-a arătat revoltat de opinia jurnalistului Moise Guran potrivit căreia partidul roşu ar trebui "să moară, paşnic, la vot" pentru că "ameninţă suveranitatea naţională".

„Fie că place tuturor celor care astăzi au spaţii de exprimare largi sau nu, PSD este partidul care a crescut nivelul de trai în România, partidul care a mărit exponenţial salariile şi pensiile, care a sprijinit antreprenoriatul şi IMM-urile şi care a dus şomajul la un minim istoric. Fie că place tuturor sau nu, PSD este singurul partid de stânga din Parlament, cel care are grijă de cei care au nevoie să fie reprezentaţi şi îngrijiţi”, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru interimar de Interne susţine că PSD este „opţiunea politică a celor pentru care câteva sute de lei la salariu contează, a celor pentru care alocaţia contează, a celor cu dizabilităţi care se bazează pe indemnizaţia primită ca să se poată descurca de pe o zi pe alta”.

„Este partidul care a crescut salariile medicilor şi ale profesorilor, cei pe umerii cărora stau sănătatea şi educaţia României. Salariul unui medic primar a crescut în guvernarea PSD de la 4880 lei în 2016, la 15.175 lei în 2019, iar salariile nete ale profesorilor au crescut cu 57,6% în ultimii 3 ani. Totodată, PSD este singurul partid preocupat în mod real de soarta întreprinderilor mici şi mijlocii, adevărata coloană vertebrală a economiei”, a mai precizat Fifor.

În acest context, liderul PSD a transmis că este „odios şi este profund greşit să susţii, ca om de presă, că principalul partid de stânga al ţării trebuie exterminat”.

Fifor îl acuză pe Moise Guran că foloseşte un discurs „al urii” care este „antidemocratic şi periculos pentru echilibrul societal”, adăugând că remarcile jurnalistului reprezintă o „tentativă de shaming combinată cu propagandă, care urmăreşte distorsionarea realităţii şi inducerea unui sentiment de ruşine, toate menite să radicalizeze şi să scindeze”.

În plus, secretarul general al PSD îi transmite jurnalistului că “incitarea la ură şi extremism nu vă face cinste”.

„Fiţi profesionist, informaţi-vă cititorii cu fapte dovedite şi lăsaţi-i să decidă singuri, la vot, cine să îi reprezinte şi să îi sprijine. Lăsaţi-i să deceleze singuri care sunt aceia care fac politică pentru oameni, care sunt aceia care au înţeles scopul unei bune guvernări şi responsabilitatea pentru destinul ţării - care, să ştiţi, nu ar trebui niciodată să fie ura, exterminarea sau moartea”, a conchis Fifor.

Într-un material publicat în urmă cu câteva zile, Moise Guran a declarat că PSD trebuie scos din jocul politic, pe cale paşnică, la alegeri.

„Dar toate astea NU ar trebui să ne demobilizeze, căci acest moment nu trebuie irosit. PSD a ameninţat suveranitatea noastră naţională şi o va face din nou dacă va mai avea ocazia. PSD trebuie ajutat să moară, paşnic, la vot. De data asta pe bune şi definitiv. Nu vă spun cu cine să votaţi, vă spun doar atât – trebuie să venim peste 9 milioane de oameni la vot, pentru a fi siguri că Dăncilă iese pe locul IV. La o astfel de prezenţă, procentul ei s-ar apropia de 10%. Oricum, mai puţin de 15% din voturi. Atât! Dacă reuşim acest lucru, PSD se distruge singur, căci fiind un partid de oportunişti, PSD va fi părăsit de pesedişti din momentul în care va pierde vocaţia guvernării. Până la locale va aluneca sub 10%, iar până la parlamentare (dacă au loc în toamna viitoare) îşi va pune problema dacă mai trece pragul electoral”, a precizat jurnalistul.

Articolul lui Moise Guran aici.