Fetiţă de 11 ani moare după o înţepătură într-un cui şi transferuri prin 4 spitale

Lumânare
Lumânare (Epoch Times România)

O fetiţă de 11 ani, aflată în plasament la un asistent maternal din Alba a murit în condiţii suspecte după ce, timp de două săptămâni, a fost transferată în patru spitale din judeţele Alba şi Mureş pentru a fi tratată în urma unei înţepături într-un cui, relatează news.ro, preluat de digi24.ro.

Fetiţa s-a înţepat într-un cui, în seara de 26 iulie, în piciorul stâng, în gospodăria asistentei maternale profesioniste în grija căreia se afla şi a fost dusă chiar în seară incidentului la Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni, unde i s-a administrat tratament antitetanos după care a fost trimisă acasă.

Următoarele 3 zile, copila nu a avut dureri şi şi-a reluat activităţile zilnice. În 29 iulie, fetiţa a acuzat însă dureri la piciorul în care se înţepase şi a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Municipal Blaj, unde a fost tratată cu o cremă, pansată şi i-a fost recomandat verbal tratament cu o jumătate de tabletă de Ibuprofen timp de şapte zile.

În 31 iulie, în jurul orei 21.30, asistenta maternală a sunat la 112, căci fetiţa avea dureri de spate, de picior, dureri la maxilar şi nu putea să înghită. Medicul primar pediatru de la Spitalul Municipal Blaj i-a administrat tratament simptomatic, iar în dimineaţă de 1 august 2016, medicul specialist a recomandat transferul minorei la Spitalul de Boli Infecţioase Alba Iulia.

Dusă cu salvarea la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba Iulia, unde i s-au făcut analize amănunţite, fata a fost transferată la UPU Pediatrie Mureş, medicul care a preluat cazul comunicând că s-a constatat "situaţie de tetanos, nu există un diagnostic, s-au prelevat probe pentru analize şi se aşteaptă rezultatele. Starea copilului este gravă, este intubată şi sedată”.

În ziua următoare, starea fetei s-a înrăutăţit, iar medicul a notat că este nevoie urgentă de ser antitetanos, ser pe care îl aşteaptă de la Cluj şi speră ca acesta să nu ajungă prea târziu.

În seara de 3 august 2016, în jurul orei 20.00 fetei i-a fost administrat serul antitetanos, însă, două zile mai târziu, pe 5 august, asistenta maternală a fost contactată telefonic de către reprezentanţii Spitalului din Târgu Mureş, care i-au comunicat faptul că fetiţa a decedat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne