Festival cultural german zguduit de atacuri sexuale şi acte violente împotriva poliţiei comise aparent de imigranţi

Un festival german de muzică folk în Schorndorf, statul Baden-Württemberg, a fost zguduit în weekendul trecut de revolte şi mai multe atacuri sexuale comise de bărbaţi pe care poliţia i-a descris ca provenind din rândul imigranţilor.
Ofiţeri ai poliţiei germane.
Ofiţeri ai poliţiei germane. (Getty Images)

Sâmbătă noaptea, poliţia a arestat 3 solicitanţi de azil în vârstă de 17 ani din Afganistan, care sunt acuzaţi de hărţuirea sexuală a mai multor femei la festival. În noaptea de vineri, fuseseră raportate alte câteva atacuri sexuale, atât la festival cât şi în zonele învecinate, iar un bărbat irakian a fost identificat ca suspect, conform Die Welt.

În ultima noapte a festivalului, duminică, poliţia a declarat că aproximativ 1.000 de tineri s-au adunat în centrul oraşului, unde s-au revoltat şi au provocat haos. Poliţia a adăugat că aproximativ 50% dintre acei tineri provin din rândurile imigranţilor.

Revolta a început aparent după ce o persoană a aruncat cu o sticlă, dar poliţia a menţionat că nu are idee cine a aruncat-o. După aceea mai multe persoane au început să arunce cu sticle asupra faţadei Castelului Schorndorf şi asupra poliţiştilor.

Actele violente nu s-au oprit la sticle şi, în cursul nopţii, câteva găşti formate din 30 până la 50 de tineri au circulat prin centrul oraşului înarmaţi cu cuţite.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că violenţele au fost determinate, aparent, de consumul de alcool. Poliţiştii au arestat un bărbat german, dar la scurt timp l-au eliberat după interogare. Autorităţile susţin că numărul exact al infracţiunilor comise în weekend nu este cunoscut pe moment.

Atacurile sexuale comise de imigranţi la festivalurile germane nu sunt un fenomen nou. Anul trecut, în Bremen, au existat 24 de atacuri sexuale în timpul unui festival cultural şi toţi cei cinci suspecţi în acel caz au fost imigranţi din Afganistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe