Fernando Santos este noul selesţioner al Portugaliei

Portughezul Fernando Santos.
Portughezul Fernando Santos. (Handout / UEFA via Getty Images)

Fostul selecţioner al echipei de fotbal a Greciei din barajul împotriva României pentru Mondialul 2014, portughezul Fernando Santos, a fost numit pe banca tehnică a naţionalei ţării sale, a anunţat marţi federaţia de la Lisabona, potrivit presei internaţionale.

Santos era favorit să preia naţionala, deoarece compatrioţii săi José Mourinho (Chelsea), André Vilas-Boas (Zenit) şi Jorge Jesus (Benfica) nu au fost disponibili pentru postul de selecţioner.

Santos a dus Grecia până în optimile de finală ale Mondialului din acest an, unde reprezentativa elenă a fost eliminată de Costa Rica după lovituri de departajare. Tehnicianul de 59 de ani îl înlocuieşte pe Paulo Bento, ce a demisionat după ce Portugalia a început dezastruos calificările pentru Euro 2016, învinsă acasă de Albania (0-1). Portugalia a dezamăgit şi la turneul final din Brazilia, unde nu a trecut de faza grupelor.

Fernando Santos va debuta pe banca naţionalei lusitane la amicalul cu Franţa, din deplasare, de pe 11 octombrie, cu trei zile înaintea meciului din Danemarca, din preliminariile Euro 2016. Santos le-a pregătit în ţara sa pe FC Porto, Sporting şi Benfica şi a fost selecţioner al Greciei între 2010 şi 2014.