Fereastra cabinei de pilotaj a unui avion chinez se sparge în timpul zborului. Aterizare de urgenţă

“Am văzut cum corpul copilotului era deja pe jumătate scos pe geam”, a declarat pilotul care a reuşit să aducă avionul la sol după ce un geam din carlingă se spărsese în timpul zborului. Copilotul a suferit zgârieturi pe faţă şi o încheietură luxată.
Avion al companiei aeriene chineze Sichuan Airlines
Avion al companiei aeriene chineze Sichuan Airlines (Wikipedia.org)

Un pilot chinez este considerat erou pe reţelele sociale după ce a reuşit să aducă la sol un avion comercial în timp ce copilotul său fusese aspirat pe jumătate în exterior în timpul zborului, potrivit Deutsche Welle.

Incidentul a avut loc luni, în timp ce avionul Airbus A-319 al companiei aeriene Sichuan Airlines zbura cu viteza de 800-900 km/h la o altitudine de croazieră. Avionul se îndrepta spre Lhasa, Tibet şi a decolat din provincia centrală chineză Chongqing.

“Geamul s-a spart dintr-o dată şi s-a auzit un zgomot puternic, iar când m-am uitat într-o parte, am văzut că, de fapt, jumătate din corpul copilotului era scos pe geam”, a declarat Liu Chuanjian publicaţiei Chengdu Business Daily. “Din fericire, a avut pusă centura de siguranţă”.Am văzut cum copilotul era deja pe jumătate scos pe geam”

“Toate lucrurile zburau prin carlingă. Majoritatea echipamentelor au avut erori de funcţionare... şi nu am putut să aud radioul. Avionul se zgâlţâia atât de puternic încât nu puteam să citesc aparatele de măsură”.

Totuşi, Liu a reuşit să aterizeze de urgenţă în oraşul sud-vestic Chengdu, la 20 de minute după incident. Avionul avea la bord 128 de persoane. Copilotul a suferit zgârieturi pe faţă şi şi-a luxat o încheietură.

Pe Weibo, o platformă de socializare populară în China, peste 160 milioane de oameni au văzut sau au participat la comentarii în legătură cu acţiunea pilotului.

Administraţia Chineză pentru Aviaţie Civilă a afirmat că va colabora cu investigatorii agenţiei franceze BEA, care este specializată în cercetarea accidentelor şi cu firma Airbus pentru a stabili cauza spargerii geamului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe