Fenomen rar: mii de meduze albastre apar pe o plajă din Australia

Chiar dacă meduzele albastre pot fi observate deseori pe coasta Australiei de est, aceste creaturi nu apar niciodată într-un număr atât de mare.
Meduze albastre
Meduze albastre (Charlotte Lawson)

Miile de meduze albastre (Catostylus mosaicus) de pe plaja unui oraş de coastă din Australia i-au surprins nu numai pe locuitori, dar şi pe experţii marini.

Charlotte Lawson, în vârstă de 24 ani, a fotografiat meduzele din Deception Bay în Queensland, Australia, după ce a observat o culoare neobişnuită în apă.

"Atunci când ne-am apropiat, ne-am dat seama că erau meduze", a declarat Lawson pentru BBC. "Erau ca baloanele de plastic şi acopereau întreaga plajă". Acestea pot fi văzute de multe ori pe coasta Australiei de est, aceste creaturi nu apar niciodată în astfel de cantităţi.

Biologul marin Lisa Ann Gershwin a declarat că a fost şocată când a văzut pozele

"Este ca un tapet. Sunt înghesuite unele lângă altele. Este o mare de albastru", a spus Gershwin. Potrivit biologului, fenomenul a fost probabil cauzat de o combinaţie de factori, printre care apele calde, abundenţa de nutrienţi şi absenţa prădătorilor.

Lawson a spus că niciodată nu a văzut atât de multe meduze într-un loc.

Odată cu trecerea orelor, meduzele au început să miroasă urât, generând un val de reclamaţii din partea vecinilor. Mirosul va dispărea în mod natural, după ce se vor usca în nisip, iar păsările vor începe să le mănânce. Ajutorul vine tot din partea Naturii!

Alte vizite asemănătoare

Ziarul local Sunshine Coast Daily a raportat că vânturile recente care provin din nord-est au contribuit la creşterea numărului meduzelor în zonă.

Potrivit Surf Life Saving Queensland, între 1 decembrie şi 31 ianuarie a.c., peste 22.800 de înotători au primit îngrijiri medicale după ce au fost muşcaţi de o altă specie de meduze, (Physalia physalis, cunoscută şi sub numele de meduza portugheză sau meduza sticlă albastră.

"Am avut multe meduze portugheze şi alte cinci tipuri de meduze pe Costa Soleada", a declarat pentru BBC Dan Capps, un medic veterinar care a tratat trei câini atacaţi de meduze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură