Fenomen natural curios provoacă panică în Australia (video)

Casele locuitorilor din Wangaratta, Australia, sunt acoperite în fiecare zi de grămezi de buruieni, din cauza condiţiilor extrem de uscate.

Fenomenul natural curios, pe care localnicii din Wangaratta, Australia, îl numesc "panică păroasă"
Fenomenul natural curios, pe care localnicii din Wangaratta, Australia, îl numesc "panică păroasă" (Captura You Tube)

Locuitorii unui sat din Australia, Wangaratta, trăiesc o aventură ce pare ieşită dintr-un film science-fiction. Fenomenul natural curios, pe care localnicii îl numesc "panică păroasă", a invadat din nou străzile, casele, garajele şi grădinile, făcând viaţa destul de grea celor care trăiesc în această zonă. Este vorba despre o plantă nativă cunoscută sub denumirea latină de "Panicum effusum", care ajunge până la o înălţime de doi metri şi continuă să crească fără a se opri.

Locuitorii din Wangaratta, în partea de nord-est a statului Victoria, încearcă să facă tot ce este posibil pentru a face oraşul locuibil. Pentru ei a devenit frustrant faptul că trebuie să cureţe în fiecare zi, mai multe ore, terasele, drumurile de acces şi curţile interioare, de invazia acestei buruieni.

Cu toate că acest fenomen nu reprezintă un risc pentru sănătatea oamenilor, pisicilor şi câinilor, este deosebit de dăunător pentru oi şi miei. Consumată în cantităţi mari, această iarbă poate provoca la ovine o afecţiune letală numită "cap mare galben".

Autorităţile nu intervin în curăţarea buruienilor întrucât acestea nu sunt considerate un pericol de incendiu, ci o problemă a cetăţenilor. Este o situaţie destul de neplăcută, după cum se poate observa în videoclipul ataşat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură