Fenechiu: Judecătoarea mi-a spus exact aşa - "Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face!"

Eliberat condiţionat după ce a scris lucrări ştiinţifice şi a "dovedit" o "evoluţie comportamental-atitudinală constant pozitivă", Fenechiu nici n-a ieşit bine pe poarta penitenciarului şi se lansează în declaraţii acuzatoare la adresa magistarţilor şi statului.
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, luni, la ieşirea din Penitenciarul din Vaslui, de unde a fost eliberat înainte de ispăşirea întregii pedepse pronunţate în dosarul Transformatorul, că judecătoarea Sofica Dumitraşcu l-a vizitat când el era în Penitenciarul Jilava şi i-a cerut iertare pentru că l-a condamnat, relatează Mediafax.

„Mi-a făcut o vizită în detenţie la Jilava şi cerându-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice, cu siguranţă. Mi-a zis exact aşa "Relu, te rog iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a zis că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate". Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe doamna Stanciu să îi lase în pace măcar pe oamenii nevinovaţi care sunt condamnaţi alături de mine şi care chiar nu au nicio vină şi a spus că nu se poate, că aşa trebuie să se întâmple”, a declarat Fenechiu, adăugând că dacă ar fi trăit, judecătoarea Dumitraşcu şi-ar fi asumat toate riscurile şi ar fi spus adevărul.

Reamintim că trimis după gratii pentru 5 ani după ce a vândut statului transformatoarele luate de la fier vechi, pe post de noi, fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost eliberat condiţionat, luni, în urma deciziei Tribunalului Vaslui, hotărârea fiind definitivă. Eliberarea a fost decisă chiar dacă prejudiciul în dosar n-a fost recuperat.

”Eu am greşit. Din acest motiv am făcut atâţia ani de puşcărie. Nu am de gând să mă mai întorc acolo. Am familie, am copii, am părinţi bătrâni şi bolnavi, trebuie să mă duc să muncesc pentru ei. Sunt o persoană care poate trăi în societate, fără să mai greşească”, declara Fenechiu în faţa judecătorilor când încerca să obţină eliberare condiţionată.

Revenind la declaraţiile făcute astăzi de Fenechiu, după ce s-a văzut eliberat, acesta a fost întrebat ce se va întâmpla cu prejudiciul din acest dosar. Răspunsul lui Fenechiu a fost:

„Vedeţi telefonul acesta? Să presupunem că eu vi-l vând, cum am vândut transformatoarele. Dumneavoastră spuneţi că e scump şi vechi. Logic, îmi cereţi banii înapoi. Dar dacă îmi cereţi banii, nu trebuie să îmi daţi şi telefonul înapoi?

Potrivit lui Fenechiu, statul nu îi mai poate da înapoi transformatoarele, pentru ca acestea au fost vândute.

„Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi pentru că s-au vândut. Totul a fost un mare bluf şi există o decizie a unei instanţe în acest sens. Marea problema este că în justiţia din România nu mai există o altă cale de atac, dar o vom găsi”, a afirmat Fenechiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne