Femeie de 81 ani decorează interiorul maşinilor BMW cu desene uimitoare (video)

Colaborarea cu BMW este un vis pentru orice designer, dar pentru o artistă sud-africană din tribul Ndebele, în vârstă de 81 ani, este ceva obişnuit.

Artista Esther Mahlangu
Artista Esther Mahlangu

Începând din 1975, BMW invită artişti din întreaga lume să-şi etaleze talentele pe maşinile sale creând reale colecţii numite Art Car. Artista din Africa de Sud Esther Mahlangu a fost prima femeie, acum 25 de ani, care a creat un Art Car pentru constructorul german: era o berlină 525i.


BMW Serie 5 pictată de Esther Mahlangu
BMW Serie 5 pictată de Esther Mahlangu

Acum, Mahlangu, a fost invitată să-şi aplice arta pe un BMW, de data aceasta pentru programul de personalizare individuală: interiorul unei "foarte serioase" BMW Seria 7 şi-a schimbat caracterul datorită culorilor şi fanteziei caracteristice artistei. Singurul exemplar va fi expus la Frieze Art Fair din Londra la începutul lunii octombrie şi apoi va fi scos la licitaţie pentru caritate.

Arta artistei Mahlangu se bazează pe tradiţia Ndebele, unde femeile decorează pereţii caselor cu modele şi culori strălucitoare. Uimitoarele sale desene simbolizează evenimente foarte importante pentru trib şi, de asemenea, servesc drept mijloc de comunicare între membrii săi.

"Modelele pe care le-am folosit pentru a decora panourile interioare ale acestui BMW, îmbină tradiţia cu esenţa BMW. Atunci când BMW mi-a trimis invitaţia să pictez panourile din interiorul maşinii, am ştiut imediat ce desen să folosesc şi imediat am început să-l pictez. Inima mea s-a umplut de bucurie când BMW mi-a cerut să le pictez din nou maşinile ", a declarat Mahlangu referitor la ce-a de-a doua colaborare cu marca germană.

BMW nu este singurul brand de prestigiu care a expus uimitoarea operă artistică realizată de Mahlangu

În luna agust 2015, Mahlangu a colaborat cu Belvedere Vodka alăturându-se campaniei (RED) care luptă împotriva SIDA, şi s-a aliat, de asemenea, cu brandul suedez de pantofi, Eytys, pentru a crea un model special cu broderii desenate de aceasta. Desenele ei au împodobit şi cozile avioanelor British Airways.

Chiar dacă este celebră în Africa de Sud şi popularitatea ei s-a extins în întreaga lume, Mahlangu spune că a rămas aceeaşi persoană simplă dintotdeauna: "Arta m-a condus în toată lumea şi am cunoscut multe locuri. Am pictat mulţi pereţi şi obiecte, şi munca mea este expusă în diferite muzee, dar eu am rămas aceeaşi Esther Mahlangu din Africa de Sud".

Mai multe informaţii: BMW

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură