Femeia care ar trebui să finanţeze cultura din România îşi promovează hainele pe banii tăi

Institutul Cultural Român a ajuns să sprijine colecţia vestimentară creată de preşedinta sa şi nimeni nu vede aici un conflict de interese, a tras un semnal de alarmă jurnalista Sidonia Bogdan.
Liliana Ţuroiu
Liliana Ţuroiu (Gazeta Romaneasca)

Preşedinta ICR, Liliana Ţuroiu, foloseşte instituţia pe care o conduce pentru a-şi promova colecţia de haine cu inspiraţie din costumele tradiţionale, intitulată Zestrea, scrie jurnalista Sidonia Bogdan într-un articol publicat în vice.com.

Anul trecut, sub mandatul fostului şef ICR, Radu Boroianu, colecţia sa a fost expusă în opt ţări din Europa, cu sprijinul ICR. Tot anul trecut, respectiva colecţie a fost vândută prin licitaţie la un eveniment Artmark pe care Ţuroiu a încasat 11 034,76 lei, potrivit declaraţiei sale de avere. Un posibil conflict de interese se conturează în actualul mandat ICR.

Pe site-ul casei de licitaţii Artmark, prezentarea unei bluze create de Ţuroiu, adjudecată la şase sute de euro, a fost identică cu cea din comunicatele Institutului Cultural Român. O altă rochie din voal negru cu broderie a fost vândută la preţul de 2 500 de euro. În viziunea lui Ţuroiu, promovarea tradiţiilor româneşti se identifica cu colecţia sa. Este normal?

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne