Federica Mogherini anulează o vizită în Israel, ca răspuns la o anulare a lui Benjamin Netanyahu

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini
Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini (Captură Foto)

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, a anulat vizita pe care urma sa o efectueze în Israel, după ce premierul Benjamin Netanyahu a refuzat să aibă o întrevedere cu ea.

Benjamin Netanyahu a efectuat de curând un turneu european încercând să câştige sprijinul marilor puteri pentru denunţarea acordului nuclear cu Iranul.Cu toate acestea liderii europeni par hotărâţi să menţină decizia de sprijinire a acordului, din care SUA s-a retras unilateral, după tergiversări.

Un diplomat israelian a oferit justificări pentru refuzul premierului Benjamin Netanyahu de a se întâlni cu Federica Mogherini.

"A fost invitată de o organizaţie pro-evreiască, pentru o conferinţă, nu de Israel", a explicat diplomatul. "Poziţiile Fredericăi Mogherini sunt foarte ostile faţă de Israel", a subliniat el, informează site-ul israelian Ynetnews.com.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a criticat în mod repetat utilizarea disproporţionată a forţei de către armata israeliană împotriva palestinienilor. De asemenea, Uniunea Europeană se opune colonizării israeliene în Cisiordania şi deciziei Statelor Unite de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitala Israelului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe