Federaţia Coaliţia Natura 2000: „Jihadul împotriva ONG-urilor continuă, atingând cote de neimaginat”

Cu intenţia clară de a face ce doresc în ariile protejate, guvernanţii înlătură ONG-urile din calea lor, acuză Federaţia Coaliţia Natura 2000.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Federaţia Coaliţia Natura 2000 critică în termeni duri ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Dăncilă a decis joi desfiinţarea custodiilor organizaţiilor non-guvernamentale de mediu asupra ariilor naturale protejate. Potrivit Eco-Civica, acest demers are la bază dorinţa guvernului de a face ce doreşte în ariile protejate, fără ca nimeni să i se mai împotrivească.

În aceste condiţii, reprezentanţii Federaţiei Coaliţia Natura 2000 anunţă că se vor întruni în Adunarea Generală pentru a stabili căile de urmat în urma atacurilor, fără precedent, împotriva mediului natural din România.

Redăm comunicatul remis Epoch Times de Eco-Civica.

„Jihadul împotriva ONG-urilor continuă, atingând cote de neimaginat.

Cu intenţia clară de a face ce doresc în ariile protejate, guvernanţii înlătură ong-urile din calea lor. După mai bine de 10 ani de la preluarea ariilor protejate în custodie, ONG-urile au reuşit, în mare măsură conservarea valorilor acestora, au creat infrastructuri de vizitare şi cazare, au dezvoltat foarte mult comunităţile din aceste perimetre. TOATE ACESTE LUCRURI S-AU FĂCUT FĂRĂ CA GUVERNUL SĂ ALOCE MĂCAR 1 LEU PENTRU ADMINISTRARE. Fondurile au fost asigurate de ONG-uri prin proiectele desfăşurate sau din sponsorizări.

Toată infrastructura creată, incluzând clădirile, mijloacele fixe şi mobile, vor intra în patrimoniul statului.
Custozii ştiau acest lucru pentru că în contractele de custodie este specificată situaţia.

Cu toate acestea au administrat aceste arii fără să pună în discuţie articolul respectiv.
Şi ultimul creion va trebui predat.
Mulţi custozi nu au mai obţinut proiecte finanţate şi-au administrat, în continuare, numai din pasiune, pentru a nu permite distrugeri în respectivele arii. Sincer, jos pălăria pentru colegii noştri.

Săptămâna viitoare, miercuri şi joi, Federaţia Coaliţia Natura 2000 se va întruni în Adunarea Generală pentru a stabili căile de urmat în urma atacurilor, fără precedent, împotriva mediului natural din România.”

Reamintim că Guvernul a decis joi, prin ordonanţă de urgenţă desfiinţarea custodiilor organizaţiilor non-guvernamentale de mediu asupra ariilor naturale protejate. În urma acestei OUG, peste 260 de arii naturale, „pe care Statul nu a fost în stare să le protejeze de-a lungul anilor şi care încă reprezintă tezaurul natural nealterat al României, vor trece din administraţiile ONG-urilor de mediu, în administraţia unei structuri nou înfiinţate numită Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate – ANANP”, arată organizaţiile de mediu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne