Fed Cup. Simona Halep, o luptătoare adevărată! Aduce o nouă victorie în contul României

Campioana noastră este de neegalat. A adus un preţios punct în dreptul tricolorelor graţie succesului înregistrat în faţa celei mai bune jucătoare a Franţei, Caroline Garcia, în trei seturi, scor final 6-7 (6), 6-3, 6-4.
Jucătoarea româna de tenis Simona Halep.
Jucătoarea româna de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Partidă de o intensitate maximă pe Kindarena din Rouen (Franţa) acolo unde echipele de tenis feminin ale Franţei şi României au disputat al treilea meci de simplu din semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup, protagoniste fiind primele rachete ale celor două naţiuni: Caroline Garcia (25 ani, 21 WTA) şi Simona Halep (27 ani, 2 WTA).

După partidele de ieri scorul la general înregistrat pe tabela de marcaj era egal 1-1, astfel că acest duel era de o miză extraordinară în economia jocului.

Primul duel de simplu al zilei de sâmbătă a fost cel dintre Kristina Mladenovic (25 ani, 66 WTA) şi Simona Halep (27 ani, 2 WTA), cea din urmă aducând punctul important echipei tricolorelor prin victoria obţinută în două seturi cu scorul de 6-3, 6-1 după o oră şi 40 de minute de joc efectiv.

Al doilea meci, cel dintre Caroline Garcia (25 ani, 21 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (30 ani, 30 WTA), s-a terminat cu victoria tenismanei ţării gazdă cu scorul de 6-3, 6-3. Partida a durat o oră şi 26 de minute.

Numărul doi mondial nu a avut o sarcină uşoară cu Garcia, a intrat mai greu în ritm ce a permis sportivei din hexagon să-i ridice o mulţime de dificultăţi. A fost un prim set monstruos cu salvări de situaţie la limita de o parte şi de altă a celor două jucătoare, dar care până la urmă a mers în contul Franţei.

Partea a doua Simona a început jocul foarte sus, cu o Garcia diminuată fizic, a făcut-o să transpire şi să lupte pentru fiecare punct. Constănţeanca a lovit mingea cu mult curaj, cu multă încredere, împingând meciul în decisiv.

Decisivul a aparţinut în final fostei lidere mondiale, care a răspuns mult mai bine la mingile Carolinei, nu a avut deloc momente de ezitare, a avut un serviciu impecabil, adversara sa dând semne de revenire la un moment dat pe fondul unor greşeli făcute de româncă, dar fără izbândă.

O bătălie dramatică ce a durat două ore şi 57 de minute de joc efectiv. Tot respectul şi toată admiraţia pentru Simona.

Urmează acum un meci la fel de important, cel dintre Kristina Mladenovic şi Camelia Begu, urmat de cel de dublu dintre Garcia/Mladenovic - Begu/Niculescu, dacă Camelia nu va reuşi să treacă de Mladenovic.