Fed Cup. Simona Halep, fenomenală! Aduce primul punct pentru România din întâlnirea cu Franţa

Simona a trecut cu bine de Kristina Mladenovic, un meci excepţional făcut de campioana noastră, care a fost peste oponenta sa, a construit minunat, meciul având o singură direcţie, câştigarea primului meci al confruntării celor două naţiuni.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Fed Cup by BNP Paribas/facebook)

Astăzi a avut primul meci de simplu al întâlnirii dintre Franţa şi România în semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup, principalele protagoniste fiind Kristina Mladenovic (25 ani, 66 WTA) şi Simona Halep (27 ani, 2 WTA), cea din urmă aducând primul punct foarte important, o victorie de moral pentru echipa tricolorelor.

Numărul doi mondial a dispus de oponenta sa cu 6-3, 6-1 după o oră şi 40 de minute de joc efectiv, o frumoasă victorie pentru jucătoarea noastră aflată la primul meci din acest an disputat pe zgură.

Startul de partidă a fost mai greu pentru constănţeancă, aceasta întâmpinând o rezistenţă crescută din partea adversarei sale, dar chiar şi aşa fosta lideră mondială a avut totul sub control. Uşor, uşor a crescut nivelul, a dat drumul la picioare, a simţit mingea a simţit jocul, un joc frumos arătat de Simona, care a arătat o formă excelentă.

Cu un timing foarte bun, anticipând bine serviciul adversarei şi pe fondul unei atmosfere uluitoare făcute în sala din oraşul Rouen de galeria României, Simona a mai făcut un prim pas către obiectivul numărul unu din acest an - câştigarea Cupei Federaţiei - după cum a declarat.

Urmează în continuare al doilea meci de simplu, cel dintre Caroline Garcia şi Mihaela Buzărnescu.

Cele două naţiuni se află pentru prima oară faţă în faţă în aceasta competiţie, formaţia din Hexagon pornind însă ca favorită având avantajul terenului propriu.