Fed Cup: România - Canada 3-0. Româncele s-au calificat în barajul pentru Grupa Mondială I la tenis

Româncele şi-au asigurat calificarea în barajul de promovare în primul eşalon valoric la tenis feminin prin punctul câştigat de Irina Begu, care a învins-o cu scorul de 6-2, 6-4 pe canadianca Khaterine Sebov.
(Fed Cup/facebook)

În turul I al Grupei Mondiale II, România a învins echipa Canadei cu 3-0, calificându-se în barajul pentru Grupa Mondiala I a Fed Cup. După prima zi a competiţiei, sâmbătă, România conducea cu 2-0 datorită puncteleor aduse de Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

În primul meci de simplu al zilei de sâmbătă, Sorana Cîrstea a trecut lejer cu scorul de 6-2, 6-2 de Carol Zhao (138 WTA), iar în al doilea, Irina Begu a învins-o în trei seturi pe jucătoarea de origine română de 17 ani Bianca Andreescu cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-2.

Irina Camelia Begu (37 WTA) a adus punctul decisiv pentru echipa tricoloră, printr-o victorie lejeră împotriva canadiencei Katherine Sebov (319 WTA), scor 6-2, 6-4.

Partida de simplu dintre Sorana Cîrstea şi Bianca Andreescu nu se va mai juca. Utimul meci va fi cel de dublu,ăn care perechea Ana Bogdan/Raluca Olaru se vor confrunta cu cuplul Carol Zhao/Gabriela Dabrowski.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport