Fed Cup. Martina Hingis, despre partida cu România: 'Jucăm împotriva Simonei Halep în calitate de lider mondial!'

Antrenoarea selecţionatei de tenis feminin a Elveţiei nu se aşteaptă în acest weekend la un meci uşor cu România în lupta pentru calificarea în prima Grupă Mondială a Cupei Federaţiei.
Antrenorul echipei feminine de tenis a Elveţiei, Martina Hingis.
Antrenorul echipei feminine de tenis a Elveţiei, Martina Hingis. (Captură foto)

În conferinţa de presă desfăşurată la Cluj cu prilejul întâlnirii dintre reprezentativele de tenis ale României şi Elveţiei, Martina Hingis - în calitate de antrenor şi Heinz Guenthardt, căpitanul nejucător al Elveţiei, au adus numai cuvinte de laudă la adresa fetelor noastre care sunt privite cu prima şansă, ele fiind mai bine cotate în ierarhia WTA: şase dintre ele sunt prezente în top 100 (Simona Halep - 2, Irina Begu - 37, Sorana Cîrstea - 38, Mihaela Buzărnescu - 43, Ana Bogdan - 86, Monica Niculescu - 92), în timp ce Elveţia o are doar pe Timea Bacsinszky - 42, din echipă făcând parte şi Viktorija Golubic - 115, Jil Teichmann - 134, respectiv Patty Schnyder - 149.

"Aveţi jucătoare foarte experimentate, jucăm împotriva Simonei Halep în calitate de lider mondial. Va fi greu pentru noi. Sunt pentru prima oară în România, fetele sunt pregătite şi sperăm să jucăm un tenis bun..Vrem să dăm tot ce putem mai bun, terenul de zgură este foarte bun, cel mai bun să câştige! Ambele echipe au avut rezultate bune pe zgură. Ne simţim bineveniţi la Cluj", a declarat Martina Hingis.

Căpitanul nejucător al Elveţiei, Heinz Guenthardt, a fost foarte direct, pentru el obiectivul principal este câştigarea celor trei puncte puse în joc.

"Vrem să încercăm să controlăm partida, ţinta noastră este să câştigăm trei puncte în partida cu România, suntem motivaţi", a spus Heinz Guenthardt.

În 21 - 22 aprilie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se va desfăşura partida dintre reprezentativele României şi Elveţiei în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei la tenis.

Întâlnirea se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport