Fed Cup. Declaraţii înaintea duelului dintre România şi Elveţia

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu au făcut declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj cu privire la partida din acest weekend cu Elveţia - meci din play-off-ul Grupei Mondiale.
Echipa feminină de tenis a României - Simona Halep, Sorana Cîrstea,  Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu alături de căpitanul nejucător Florin  Segărcea.
Echipa feminină de tenis a României - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu alături de căpitanul nejucător Florin Segărcea. (Captură foto)

În 21 - 22 aprilie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se va desfăşura partida dintre reprezentativele României şi Elveţiei în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei la tenis, în acest sens, căpitanul nejucător a ţării noastre Florin Segărceanu alături de Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) prezenţi deja în oraşul din inima Transilvaniei au făcut câteva declaraţii legat de partida din acest weekend.

"Mă simt bine mereu pe zgură şi am destul de multă încredere pentru turneele următoare, dar mă gândesc în primul rând la Fed Cup acum şi sper să câştig fiecare meci pe care îl joc aici. Este o suprafaţă bună pentru mine şi vom vedea ce va ieşi", a declarat Simona Halep, care este de părere că în prezent România are cea mai bună generaţie la tenis de până acum.

"Cred că e cea mai bună generaţie a noastră. Au mai fost în top 10 două jucătoare, Irina Spîrlea şi doamna Ruzici, mereu cred că am avut fete la tenis. Sper să fie şi mai multe jucătoare, junioarele să aibă încredere, şi să avem mereu aşa echipă la Fed Cup" a mai spus liderul ierarhiei WTA.

La rândul ei, Sorana Cîrstea abia aşteaptă întâlnirea din weekend.

"Suntem o echipă extrem de puternică. Nici nu ştiu dacă mai există în această săptămână o echipă cu 4 jucătoare în primele 40 din lume. Este incredibil ce se întâmplă. Suntem Generaţia de Aur a tenisului românesc..Avem valoarea necesară pentru a câştiga acest trofeu."

Căpitanul nejucător, Florin Segărceanu, a avut şi el un cuvânt de spus despre partida cu Elveţia.

"Avem o echipă foarte bună. Important e ca la ora meciului toată lumea să fie sănătoasă, să avem şi puţină şansă şi să reuşim această victorie..Avem o şansă mai bună, prin lipsa unei jucătoare importante, Belinda Bencic. ", a spus Segărceanu.

România se va prezenta cu un moral bun după succesul înregistrat în faţa Canadei (3-1) în primul tur al Grupei Mondiale II, în timp ce adversara sa în aceeaşi fază a competiţiei s-a înclinat în faţa Cehiei cu 3-1. Cele două selecţionare sunt la egalitate în duelurile directe, 3-3.

Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.