FC Viitorul, remiză mulţumitoare pe terenul Politehnicei Iaşi 1-1, în play-out

"Bucuroşi, fericiţi că am luat 1 punct. Mulţumit de joc, de atitudine, de determinarea pe care am avut-o" - a declarat fostul decar al naţionalei României, actual antrenor al grupării constănţene, Gheorghe Hagi.
Politehnica Iaşi - FC Viitorul   Constanţa, 1-1 (1-0), în etapa a 10-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal.
Politehnica Iaşi - FC Viitorul Constanţa, 1-1 (1-0), în etapa a 10-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal. (Viitorul FC/facebook)

Politehnica Iaşi şi FC Viitorul au terminat indecis partida din cadrul etapei a 10-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal, desfăşurată, luni seara, în fosta capitală a Moldovei.

Ieşenii au avut şansa unui început promiţător de meci, aceştia reuşind deschiderea scorului încă din minutul 17, cu şansă pentru cei din urmă, mingea trimisă de nigerianul Michael Omoh fiind deviată în poarta constănţenilor de Virgil Ghiţă.

Scorul a rămas neschimbat până în minutul 73 al reprizei a doua, când gruparea de la malul Mării Negre a restabilit egalitatea de pe tabela de marcaj prin Gabriel Iancu, care a punctat frumos după o centrare a lui George Ganea, după ce iniţial Andrei Artean trimisese mingea în bară.

„Am făcut un meci bun, am încercat să ne impunem stilul de la început, dar ei ne ştiau bine şi ne-au blocat. În atac nu am fost foarte inspiraţi. E un punct care ne aduce linişte şi suntem fericiţi. Toate echipele luptă să rămână în prima ligă, iar noi ne-am atins obiectivul. Suntem foarte mulţumiţi. Am fost serioşi, am jucat bine şi acum putem sărbători."a declarat fostul internaţional Gheorghe Hagi, după ce matematic vorbind, elevii săi au scăpat de retrogradare graţie acestui rezultat de egalitate.

FC Viitorul este neînvinsă în ultimele cinci meciuri, fiind lider autoritar în play-out-ul Ligii 1, cu 38 de puncte acumulate.

De partea cealaltă, gruparea din Copou se află acum într-o situaţie deloc neplăcută, aflându-se în clasament pe locul de baraj, cu 22 de puncte, fiind ameninţată însă de Dinamo şi Chindia Târgovişte, care mai au restanţe de disputat.

„Le-am zis jucătorilor că 1-0 nu e suficient bun contra unei echipe bune ca Viitorul. Am făcut o primă repriză foarte bună, ei avut doar un şut pe poartă. În repriza a doua au echilibrat jocul. Nu au avut ocazii clare, dar au pus presiune şi a venit golul egalizator. Urmează jocuri de care pe care, dar jocul îmi dă încredere." a spus Mircea Rednic, tehnicianul ieşenilor.

În partida tur din play-out, Viitorul s-a impus la limită, scor 2-1, în timp ce în sezonul regulat dobrogenii au câştigat cu acelaşi scor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport