FBI refuză să predea documentele lui Clinton din cauza "lipsei interesului"

Un avocat acuză că administraţia Obama continuă să conducă FBI-ul în timpul preşedinţiei lui Trump.
Sigla Biroului Federal de Investigaţii
Sigla Biroului Federal de Investigaţii (Mark Wilson / Getty Images)

FBI-ul a spus unui avocat care insista ca fostul secretar de stat Hillary Clinton şi avocaţii săi să fie excluşi din baroul avocaţilor din cauza erorilor în ceea ce priveşte confidenţialitatea informaţiilor secrete de pe serverul ei privat de e-mail, ca nu se va conforma cu cererea sa privind libertatea de informare, deoarece există o lipsă de interes public în e-mailurile ei.

Washington Times a relatat că avocatul Ty Clevenger a încercat să-i excludă pe Clinton şi pe avocaţii săi pentru săvârşirea de sperjur în Congres. Potrivit acelui raport, el a primit recent o scrisoare prin care explica de ce nu putea avea acces la e-mailurile fostului secretar.

În raport se notează:

"Nu aţi demonstrat în mod suficient că interesul publicului în dezvăluirea informaţiilor depăşeşte interesele personale ale subiectului", a declarat şeful secţiei de management al informaţiilor al FBI, David M. Hardy, într-o scrisoare adresată lui Clevenger luni.

Doamna Clinton este candidatul democrat la alegerile preşedinţiale din 2016, fost diplomat şef, fost senator american, şi fostă primă doamnă a SUA şi Arkansas. Folosirea unui cont secret de e-mail pentru problemele guvernamentale atunci când conducea Departamentul de Stat a fost o ştire de primă pagină pentru o mare parte a anului 2015 şi 2016 şi a fost atât de izbitoare încât directorul FBI nu a respectat procedura şi a făcut o declaraţie publică şi în Congres ca să vorbească despre probele Biroului".

Clevenger a declarat ziarului că a fost "uimit" de răspunsul FBI şi a remarcat că se aştepta la un astfel de răspuns dacă Clinton ar fi câştigat alegerile din 2016, şi nu preşedintele Donald Trump. El a spus că se pare că administraţia Obama continuă să conducă FBI-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe