Farmecul lui Neagu Djuvara

Neagu Djuvara
Neagu Djuvara (fundatiacaleavictoriei.ro)

De parcă sentimentul de sfârşit al timpurilor nu apasă suficient de tare pe umerii noştri, astăzi suntem loviţi şi de dispariţia dintre noi a marelui boier Neagu Djuvara.

Despre Neagu Djuvara se pot spune multe, însă marile lovituri se poartă, ca şi marile bucurii, cu nobleţe, aşa că voi spune doar atât: caracterul său, turnat într-o matrice care astăzi nu se mai fabrică, purta o amprentă distinctă - parfumul unei epoci, al unei generaţii, care nu se vor mai întoarce niciodată. Epoca, împreună cu el, ne-a părăsit, lăsându-ne în deşertul golit de sens al materialismului, pragmatismului ultra-grosolan şi al hoţiei generalizate.

Dar Neagu Djuvara ne-a lăsat opera sa: cărţile, înregistrările. Pentru cei care deja îi ducem lipsa, propunem ultima filmare pe care o avem, din 2015, la Librăria Humanitas, despre civilizaţia occidentală. Poate că subiectul nu este deloc întâmplător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii