Farmacişti din prima linie: Suntem o categorie de risc pe care nimeni n-a menţionat-o în niciun discurs

Farmacie
Farmacie (Epoch Times)

Un grup de farmacişti "de circuit deschis din prima linie" au atras atenţia marţi, în cadrul unui comunicat remis Epoch Times, că sunt o "categorie de risc, pe care absolut nimeni nu a menţionat-o în niciun discurs, ba mai mult, nimeni nu a inclus-o în anumite măsuri de sprijin".

"Cred că este momentul să dăm cărţile pe faţă în ceea ce priveşte rolul farmacistului comunitar, farmacist care este în prima linie, farmacist care este expus, farmacist care face tot posibilul să facă faţă situaţiei extraordinare în care ne aflăm. Peste tot, pe toate canalele, toţi cei care au avut expuneri publice nu au făcut referire la noi, farmaciştii comunitari. Îmi pare sincer rău să zic, dar majoritatea reportajelor au fost făcute cu oameni în faţa farmaciilor, fără să zică nimeni de acei oameni care stau la counter, care lucrează enorm, care nu s-au retras în spaţii închise pentru a nu intra în contact cu persoane infectate, care îşi asumă cu cea mai mare responsabilitate rolul. Despre acest rol aş dori să atrag atenţia şi să încerc măcar în al doisprezecelea ceas, să sensibilizez pe toţi cei responsabili, că şi noi suntem o categorie de risc, pe care absolut nimeni nu a menţionat-o în niciun discurs, ba mai mult, nimeni nu a inclus-o în anumite măsuri de sprijin", se arată în comunicatul citat.

Grupul a făcut apel la o minimă documentare în ceea ce priveşte informările legate de farmacii, fără a fi confundate cu "magazine care vând medicamente", aşa cum susţine că a făcut jurnalistul Cosmin Prelipceanu într-o emisiune.

"Îi cerem public să revizuiască modul de adresare, pentru că în aceste farmacii comunitare, profesează farmacişti absolvenţi de UMF care fac cinste profesiei şi care nu au închis porţile atunci când situaţia o cere. Mulţumim celor care au îndrăznit să pună o simplă întrebare în aceste momente 'Mai puteţi? Cum sunteţi? Dacă aveţi nevoie de ajutor, vin să vă ajut în mod voluntar'... Cred că asta e adevărata Românie pe care avem datoria morală să o construim, să o clădim cu oameni frumoşi şi cu respect pentru toţi cei care îşi fac datoria cu demnitate. Şi încă ceva: există oameni minunaţi peste tot, şi cred că ar fi cazul să iasă la suprafaţă şi să se implice în a avea un statut real şi plin de respect", precizează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne