Farage: Cameron 'nu mai păcăleşte pe nimeni' cu măsurile sale antiimigraţie

Liderul UKIP, Nigel Farage.
Liderul UKIP, Nigel Farage. (Oli Scarff / Getty Images)

Liderul partidului antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, şi-a exprimat miercuri scepticismul faţă de noile măsuri ce vizează reducerea imigraţiei ilegale şi asigurarea 'priorităţii' pentru britanici anunţate marţi de premierul David Cameron, considerând că 'nu abuzul asupra sistemului de asistenţă socială de către imigranţi este problema, ci numărul acestora', potrivit unui articol apărut în ediţia online a publicaţiei The Telegraph.

Printre măsurile anunţate se numără limitarea alocaţiilor de şomaj şi familiale la cel mult trei luni, faţă de şase în prezent, pentru imigranţii veniţi din Uniunea Europeană, schimbare ce va interveni din noiembrie.

'Politica uşilor deschise pentru imigranţii din ţări foste comuniste cu PIB-uri foarte diferite de ale noastre a condus la o situaţie în care vieţile a milioane dintre cetăţenii noştri sunt afectate de o problemă asupra căreia, dată fiind apartenenţa noastră la Uniunea Europeană, nu avem niciun control', a denunţat Farage, a cărui formaţiune eurofobă s-a clasat pe primul loc la alegerile europarlamentare.

Într-un articol publicat marţi în The Daily Telegraph, premierul conservator, vorbind despre 'atracţia magnetică' a beneficiilor sociale britanice, a scris că un control al imigraţiei este 'vital' în planurile executivului său. Farage, deloc impresionat, remarcă faptul că 'articolul scris de Cameron ieri arată de fapt că guvernului său îi este teamă de mânia publică şi este impotent în faţa obligaţiilor sale faţă de dreptul european'.

'Schimbăm regulile astfel încât nimeni să nu poată să vină în această ţară şi să se aştepte să primească ajutor de şomaj imediat. Ei trebuie să aştepte cel puţin trei luni', a precizat Cameron marţi.

'Nu există suficiente cuvinte calde sau promisiuni fluente care să ne convingă de faptul că guvernul are dorinţa sau capacitatea de a acţiona eficient în domeniul imigraţiei', a explicat Farage, precizând că, oricum, 'astfel de acţiuni rămân imposibile atât timp cât Marea Britanie va continua să fie membră a Uniunii Europene'.