Farage abordează tema Brexitului la mitingul german de extremă dreapta

Fostul lider al Partidului UK Independence, Nigel Farage, a declarat vineri că premierul britanic Theresa May ar putea să nu mai fie în funcţie până la Crăciun, dacă nu îşi va asuma autoritatea asupra partidului său conservator şi asupra negocierilor privind Brexit.
Nigel Farage.
Nigel Farage. (Captură Foto)

Farage şi-a ţinut discursul la un eveniment de campanie electorală pentru alternativa de dreapta din Germania (AfD) în Berlin, unde a primit ovaţii în picioare.

„Dacă nu face aceste două lucruri, dacă nu readuce un sentiment de ordine în propriul partid şi nu schimbă direcţia în care merg renegocierile, atunci cred că răspândirea de zvonuri se va transforma din ceva confidenţial în ceva care se propagă public şi s-ar putea ca ea să nu reziste până la Crăciun”, a spus Farage.

Înainte de alegerile parlamentare germane ce vor avea loc la 24 septembrie, el a împărţit scena mitingului electoral cu preşedintele adjunct al AfD, Beatrix von Storch, nepoata ministrului finanţelor lui Hitler.

Farage, al cărui partid a contribuit la decizia Marii Britanii de a părăsi UE, numită şi Brexit, a declarat că nu crede că UE va mai exista în 10 ani. El a deplâns lipsa dezbaterii cu privire la Brexit, din campania germană.

„(Mă străduiesc) să obţin o dezbatere adecvată în cea mai mare, cea mai bogată şi mai importantă şi puternică ţară din Europa, nu doar în ceea ce priveşte Brexitul, ci poate chiar în ceea ce priveşte proiectul european”, a declarat Farage reporterilor.

Farage a afirmat că cancelarul Angela Merkel şi contracandidatul său social-democrat (SPD), Martin Schulz, au refuzat să discute despre Brexit, deoarece acesta a fost un „imens impediment pentru visul european pe care l-au avut amândoi".

Aceasta este cea mai recentă intervenţie a lui Farage în politica externă, după ce l-a susţinut anul trecut pe candidatul american la preşedinţie, Donald Trump.

El a notat că preferă ca următorul guvern german să fie condus de Merkel, nu de Schulz, dar că nu este „un mare fan al niciunuia dintre ei”.

El l-a numit pe fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, un „fanatic-pro-UE” care a „pus pe primul plan interesele Bruxelles-ului” în negocierile Brexit.

„În ceea ce-i priveşte pe actualii lideri europeni contemporani, (Merkel) are mai multă autoritate decât restul”, a mai notat Farage.

El a adăugat că următorul cancelar al Germaniei trebuie să le spună oficialior UE să „se maturizeze şi să înceapă să se comporte cum trebuie” şi să încheie un acord comercial cu Marea Britanie.

Această poziţie se potriveşte cu cea a AfD, care doreşte ca Germania să părăsească zona euro, să reducă nivelul imigraţiei şi să încheie o înţelegere de tip Brexit adaptată intereselor economice germane.

Partidul anti-imigraţie şi anti-islamism, întruneşte în prezent circa cinci până la zece la sută din sufragii, ceea ce îl plasează în cursa de a deveni primul partid naţionalist care a intrat în parlamentul german de la cel de-al doilea război mondial şi căderea nazismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe