Fără vize de Canada pentru o parte dintre români

În mai puţin de două săptămâni, românii care au călătorit în ultimii ani în Canada şi cei care au viză de State vor putea lua avionul spre ţara frunzei de arţar fără să mai aibă nevoie de vize.
Emigrarea în Canada în 2015
Emigrarea în Canada în 2015 (Facebook)

Începând cu data de 1 mai, ora 16:00, românii care au avut în ultimii zece ani viză pentru Canada precum şi cei care au în prezent viză SUA pot intra în Canada pe calea aerului fără viză, doar completând formularul pentru autorizaţia electronică de călătorie (eTA). Cât despre restul românilor, aceştia vor avea nevoie în continuare de viza de vizitator.

De viză vor avea nevoie, de asemenea, toţi cetăţenii români pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul, sau la bordul unui vas de croazieră, relatează Hotnews.

Depunerea cererii pentru eTA se face electronic şi este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a cărui finalizare durează câteva minute, arată sursa citată; eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani şi le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la şase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri. În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în câteva minute de la depunerea cererii.

Reamintim că pe 30 martie a.c. ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, anunţa că toţi românii care deţin o viză validă pentru Statele Unite sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize de la 1 mai, iar de la 1 decembrie se ridică orice restricţii de viză.

"Vreau să disociez acordul de liber schimb UE-Canada de chestiunea vizelor. Sunt chestiuni complementare, dar nu identice. Am negociat cu Guvernul României eliminarea vizelor pentru turiştii români şi acesta este o chestiune separată de acordul de liber schimb UE-Canada. Oficialii canadieni au evaluat România, am văzut progresele pe care le-au făcut în domenii precum paşapoartele, reglementarea migraţiei, etc. şi de acea cu încredere am convenit un acord în urma căruia cetăţenii români vor putea, foarte curând, să călătorească în Canada fără vize", declara ambasadorul, în condiţiile în care în spaţiul public s-a vorbit foarte mult despre târgul între România şi Canada, respectiv susţinerea controversatului acord comercial CETA contra scoaterii vizelor pentru români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne