Fără precedent: Barack Obama susţine că va reveni în politică

Barack Obama umflând o bulă de săpun 13 aprilie 2016 în Washington
Barack Obama umflând o bulă de săpun 13 aprilie 2016 în Washington (Win McNamee/Getty Images)

Publicaţia Chicago Tribune a menţionat că fostul preşedinte Barack Obama va reveni în politica americană cu un rol proeminent înaintea alegerilor mid-term (la jumătatea mandatului) din acest an, pentru a încerca să ajute democraţii să recâştige controlul cel puţin asupra Senatului.

Katie Hill, purtătoarea de cuvânt a fostului comandant suprem, a afirmat că Obama “va continua să fie activ din punct de vedere politic în 2018, acordând mai mult sprijin şi desfăşurând mai multe campanii”. Fostul consilier David Axelrod a susţinut că Obama se simte “eliberat” de când a părăsit Casa Albă şi este nerăbdător să înceapă să abordeze problemele “de care este în continuare îngrijorat”.

Articolul mai precizează că Obama speră să “pregătească o generaţie de, nu sute, ci mii de lideri, şi nu doar pe plan intern, ci şi pe plan internaţional”, oferindu-i o moştenire care va avea un “efect de undă nu doar pentru următorii 25 de ani, ci pentru următorii peste 50 de ani”. Un alt fost consilier, Valerie Jarrett, a declarat că Obama “va crea o platformă globală pentru implicare civică”, călătorind prin lume şi discutând cu tinerii, chiar înainte ca Centrul Obama să fie finalizat în Chicago. Centrul Obama este programat să fie deschis în 2021.

Anunţul privind revenirea în politică a fostului preşedinte a fost făcut după ce, la sfârşitul anului trecut, administraţia Obama a fost acuzată că a sabotat o operaţiune de a opri grupul libanez Hezbollah să introducă droguri în SUA, pentru ca acordul nuclear cu Iranul să poată fi finalizat. Potrivit unui articol surprinzător publicat de Politico, Departamentul de Justiţie al lui Obama ar fi facilitat operaţiuni ale grupului terorist libanez privind traficul de droguri şi spălarea de bani, blocând arestarea unor persoane cheie ale Hezbollah.

Campania, numită Proiectul Cassandra, a fost lansată în 2008 după ce DEA (Agenţia Naţională împotriva Drogurilor a SUA) a colectat dovezi că Hezbollah s-a transformat dintr-o organizaţie politică şi militară concentrată pe Orientul Mijlociu într-un sindicat infracţional internaţional care, potrivit unor investigatori, ar fi obţinut 1 miliard de dolari pe an din traficul de droguri şi arme, din spălarea de bani şi alte activităţi criminale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe