Fără lei şi tigri care sar prin foc! Primăria intenţionează relocarea animalelor sălbatice de la Globus

Revolta românilor emoţionaţi de moartea, într-un incendiu, a 11 animale ale Circului Globus ar putea da roade. Primăria intenţionează să semneze un parteneriat vizând relocarea animalelor sălbatice de la Globus în rezervaţii şi sanctuare.
Un tigru bengalez este stropit de un îngrijjitor la Zoo, într-o zi caniculară, Birsa Munda Zoological Park, Ranchi, Jharkhand, India
Un tigru bengalez este stropit de un îngrijjitor la Zoo, într-o zi caniculară, Birsa Munda Zoological Park, Ranchi, Jharkhand, India (Strdel / AFP / GettyImages)

Primăria Capitalei ar putea semna un parteneriat cu asociaţia Vier Pfoten în vederea relocării animalelor sălbatice aparţinând Circului Globus, multe dintre acestea urmând să fie duse în Africa de Sud, relatează Mediafax. Această intenţie a primăriei a fost anunţă în contextul în care, recent, 11 animale aparţinând circului - printre care 2 tigri - au pierit în urma unui incendiu, ceea ce a revoltat opinia publică.

"Planul este că în momentul în care o să existe o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind interzicerea animalelor sălbatice în circ, vom sprijini Circul şi Primăria pentru relocarea animalelor care nu vor mai fi folosite. Dacă municipalitatea va avea bani pentru a acoperi costurile relocării ar fi foarte bine, dacă nu, atunci se va face pe banii asociaţiei Vier Pfoten. Aceste animale vor ajunge în nişte rezervaţii, sau sanctuare, unde condiţiile de deţinere să fie cât mai aproape de necesităţile fiecărei specii şi fiecărui exemplar, unde vor trăi până la sfârşitul natural. Majoritatea rezervaţiilor sunt peste hotare, singura de la noi din ţară este cea de urşi, de la Zârneşti. Felinele mari, de exemplu, leii, tigrii, vor fi duşi probabil în Africa, la sanctuarul nostru din Africa de Sud, Lionsrock", a declarat, pentru Mediafax, Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte la Vier Pfoten.

Potrivit lui Bărbuceanu, până în prezent, reprezentanţii asociaţiei au stabilit că vor trebui relocaţi cel puţin şapte tigri, două cămile şi mai multe animale de talie medie şi mică, lucru realizabil fără probleme. Coordonatorul Vier Photen a mai precizat că va sprijini Primăria Capitalei şi în privinţa implementării mai multor proiecte de transformare a Bucureştiului într-un oraş prietenos pentru animale, cum ar fi înfiinţarea unor centre de adopţie pentru animale fără stăpân, precum câini şi pisici etc.

Reamintim că la finalul săptămânii trecute, după ce 11 animale ale circului Globus au murit într-un incendiu şi zeci de mii de persoane au semnat o petiţie prin are cereau interzicerea exploatării animalelor în scop de divertisment, Primarul General al Capitalei a declarat că susţine proiectul prin care se va interzice dresarea şi folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ, acest act normativ urmând să fie înaintat Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea aprobării la finalul acestei luni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style