Fantomatica Academie a lui Oprea, în atenţia Curţii de Conturi

Controversata Academie de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituţie fondată în 2012 de generalul Gabriel Oprea, a intrat acum şi în atenţia Curţii de Conturi, după ce presa a constatat neconcordanţe între sumele declarate la Finanţe şi cele anunţate de Educaţie.
Conferinţa organizată de Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţional
Conferinţa organizată de Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţional (RTV)

Curtea de Conturi a României anunţă un control la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale după ce jurnalista Melania Cincea, de la Timpolis, a sesizat refuzul instituţiei de a face publice bugetul alocat şi modul de cheltuire a banilor.

În urmă cu câteva zile, după lungi presiuni venite din partea presei şi implicit a opiniei publice, Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a făcut în final public numele membrilor săi

Pe misterioasa listă s-au putut observa nume grele precum cel al ambasadorului României în SUA, George Maior, vicepremierul Vasile Dîncu, ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, sau foştii miniştri ai Educaţiei Sorin Câmpeanu şi Adrian Curaj.

Despre bugetul alocat şi modului de cheltuire a banilor, Academia fondată de Gabriel Oprea continuă însă să păstreze tăcerea, motiv pentru care Curtea de Conturi a României a decis să demareze cercetări în acest caz.

Acţiunea Curţii de Conturi vine ca urmare a unei sesizări primite din partea jurnalistei Melania Cincea care a constatat neconcordanţe între sumele declarate la Finanţe de Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale şi cele anunţate de Ministerul Educaţiei.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect intraţi aici.