"Fantoma albă" din Piaţa Victoriei şi-a depus actele pentru pensionare (surse)

Colonelul Paraschiv - comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie ″Vlad Ţepes″⁣, cel care i-a coordonat pe militarii ce au acţionat cu violenţă pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei şi pe străzile adiacente - şi-ar fi depus actele pentru pensionare.
Colonelul Cătălin Paraschiv
Colonelul Cătălin Paraschiv (Nick Stavre)

Colonelul Dumitru Paraschiv, cunoscut opiniei publice drept Fantoma în Alb, personaj care la protestele din 10 august nu s-a sfiit să agreseze inclusiv un jurnalist, şi-a depus actele de pensionare, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de Interne.

Potrivit acestora, Paraschiv ar fi făcut acest gest în semn de nemulţumire faţă de ministrul de Interne. Informaţia vine însă în contextul în care Carmen Dan a transmis pe 22 octombrie preşedintelui Klaus Iohannis o propunere de înaintare în grad a colonelului Paraschiv, comandant al brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş.

De partea sa, preşedintele României ar fi decis să amâne înaintarea în grad a colonelului Dumitru Paraschiv până când organele judiciare vor emite un punct de vedere final cu privire la violenţele de la protestele din 10 august.

Ministrul Dan a propus avansarea colonelului Paraschiv la gradul de general de brigadă cu o stea, deoarece a dat dovadă de ”un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

Colonelul Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie ″Vlad Ţepes″⁣ este cel ce i-a coordonat pe militarii care au acţionat cu violenţă pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei şi pe străzile adiacente.

În apărarea lui, colonelul Paraschiv - care a fost filmat pe 10 august în timp ce i-a smuls telefonul din mână unui reporter şi l-a aruncat pe jos, după care l-a luat pe tânăr şi l-a împins spre un grup de jandarmi - a susţinut că a acţionat "în limitele legii" şi că îşi asumă faptele sale şi ale subordonaţilor săi.

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă pe 10 august împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

Represiunea cetăţenilor a început încă de după-amiază, jandarmii pulverizând frecvent gaze lacrimogene înspre cetăţeni paşnici, inclusiv în bătrâni, femei, fapt documentat de înregistrările video atât ale jurnaliştilor cât şi ale participanţilor la protest. Pe seară, petardele şi grenadele lacrimogene au bubuit în aer şi în mulţime, tunul cu apă a fost pus pe mulţime iar în jurul orei 11 noaptea, forţele de ordine au evacuat la propriu Piaţa printr-un atac de o violenţă fără precedent. Jandarmii au dat iama în mulţime, peste tot pluteau nori de gaze iritante, oameni au fost bătuţi deşi erau cu mâinile ridicate sau aşezaţi, lumea fugea înnebunită iar ambulanţele nu mai pridideau acordând îngrijiri. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale iar plângerile la Parchetul Militar au tot curs. Epoch Times a înregistrat numeroase mărturii ale victimelor: oameni gazaţi, bătuţi, insultaţi, agresaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne