Fannie Mae & Freddie Mac reduc standardele pentru acordarea de credite

(Captură Foto)

Fannie Mae şi Freddie Mac reduc standardele pentru ipoteci. Cei doi giganţi ai împrumuturilor imobiliare, care sunt susţinuţi de administraţia SUA, au dezvăluit luni un nou program ce urmăreşte să amplifice generarea de ipoteci în rândul persoanelor care îşi cumpără pentru prima dată o locuinţă sau a celor cu venituri medii.

Noul program, care va fi limitat iniţial la cei doi creditori non-bancari, va permite celor care doresc să contracteze ipoteci, să includă în aplicaţiile lor venituri ale rezidenţilor care nu apar pe ipotecă. Totodată cele două companii vor uşura punerea în aplicaţia de contractare a ipotecii a veniturilor provenite din servicii secundare.

Analiştii au temeri valide în privinţa acestor standarde de creditare mai relaxate – în special când se ia în considerare faptul că firmele şi companiile responsabile pentru generarea ipotecilor nu vor fi aceleaşi care vor deţine ipotecile.

Crahul financiar din 2008, din care finanţele occidentale nu şi-au revenit nici acum, a avut la origine de-regularizarea industriei de derivative de către preşedintele Bill Clinton, precum şi din relaxarea standardelor de acordare ipotecilor, în urma bulei imobiliare create şi de giganţii Freddie Mac şi Fannie Mae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie