Facţiunile teroriste palestiniene din Gaza ameninţă cu represalii pe fondul tensiunilor de la moscheea Al Aqsa

Dacă vi se părea că Washingtonul este în plin război civil, după cum şi Beijingul este de aproape 4 ani, iar Coreea de Nord nu este nici ea un pol de stabilitate, ei bine, nici situaţia din Orientul Mijlociu nu este roz după toate încercările guvernului Netanyahu de a se juca pe lângă moscheea al-Aqsa.
Detectoare de metal instalate la una dintre intrările moscheei al-Aqsa în Oraşul Vechi al Ierusalimului, 16 iulie 2017.
Detectoare de metal instalate la una dintre intrările moscheei al-Aqsa în Oraşul Vechi al Ierusalimului, 16 iulie 2017. (Captură Foto)

Liderii facţiunilor jihadiste palestiniene din Fâşia Gaza au susţinut o conferinţă de presă în care au ameninţat că, în cazul în care Israelul continuă “asaltul” asupra moscheei al-Aqsa, “acest lucru va atrage un răspuns care va schimba întreaga regiune”.

Grupurile teroriste au făcut referire la decizia guvernului israelian de a instala detectoare de metal la întrările în moscheea al-Aqsa, cel mai sfânt loc în Iudaism şi, de asemenea, în Islam. Locul este cunoscut de israelieni sub numele de Muntele Templului.

Liderii protestului, inclusiv oficiali palestinieni de top, susţin că detectoarele de metal fac parte dintr-o conspiraţie israeliană de a împiedica musulmanii să se roage în această moschee.

Activiştii, jihadiştii şi oficialii palestinieni aparent au eşuat să menţioneze că noile măsuri de securitate ale Israelului au fost plasate ca o replică directă la un atac terorist sângeros palestinian ce a avut loc recent la Muntele Templului, în care trei atacatori au introdus arme în interiorul complexului. Detectoarele de metal vor proteja toţi vizitatorii de pe Munte, inclusiv credincioşii musulmani.

Adresându-se la o conferinţă de presă desfăşurată marţi, un reprezentant al Armatei Mujahedinilor, reprezentând facţiuni teroriste palestiniene majore, a declarat: “În prezent, degetul organizaţiilor încă nu este pe trăgaci, dar dacă vor continua abuzurile la moscheea al-Aqsa, facţiunile militare palestiniene vor triumfa”.

“Ocupaţia nu va fi capabilă să suporte costul atacului asupra al-Aqsa”, a adăugat el, referindu-se la israelieni.

Un jihadist de top din una dintre organizaţiile reprezentate, discutând sub anonimat, a precizat într-o conversaţie cu Breitbart Jerusalim că, în ciuda ameninţărilor făcute la conferinţa de presă şi în ciuda presiunii din partea organizaţiei Hamas, organizaţiile au fost de acord să manifeste abţinere şi să evite răspunsuri din interiorul Fâşiei Gaza pentru a nu afecta eforturile de relaxare a blocadei impuse de Israel regiunii.

Conform sursei, acordul a fost încheiat în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţi din Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aşa-zisa aripă militară a Hamas; Brigăzile Al-Quds, aripa militară a Jihadului Islamic; Brigăzile al-Nasser Salah al-Deen, aripa militară a Comitetelor pentru Rezistenţă Populară; Armata Mujahedinilor; Brigăzile Abu Ali Mustapha, aripa militară a Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei; şi Brigăzile pentru Rezistenţă Naţională, ramura militară a Frontului Democrat pentru Eliberarea Palestinei.

“La acea întâlnire s-a concluzionat, la cererea reprezentanţilor Hamas, ca facţiunile să manifeste cumpătare pentru a nu face jocul forţelor de ocupaţie şi pentru a evita atacuri israeliene care vor afecta poziţiile organizaţiilor palestiniene”, a precizat sursa. “Înţelegem că Israelul aşteaptă ca noi să tragem asupra coloniilor din apropierea Gazei şi doreşte să lanseze un atac general şi dur asupra Fâşiei, astfel că am convenit să nu oferim Israelului un motiv şi să continuăm să facem presiuni pentru a ridica blocada aplicată asupra Gazei”.

Sursa a mai precizat că organizaţiile au convenit să prevină orice atac lansat din Gaza sau care să aibă loc de-a lungul gardului de frontieră dintre Gaza şi Israel.

Între timp, mii de persoane urmează să participe vineri la o aşa-zisă “Zi a Furiei”, care a fost anunţată de facţiunile palestiniene, cerând palestinienilor să sosească în masă să se roage la intrarea în moscheea al-Aqsa din Ierusalim.

Multe moschei din Cisiordania urmează să fie închise vineri pentru a încuraja miile de credincioşi să meargă la moscheea al-Aqsa şi pentru a forţa autorităţile israeliene să renunţe în cele din urmă la detectoarele de metale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe