Facebook îşi cere scuze după cenzurarea statuetei Venus din Willendorf

Venus din Willendorf
Venus din Willendorf (Don Hitchcock (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons)

Reţeaua socială Facebook şi-a cerut scuze după recenta cenzură a unei reprezentări a lui "Venus din Willendorf", o statuetă veche de 30.000 de ani, care este considerată o capodoperă a artei paleolitice şi este expusă la Muzeul de Istorie Naturală din Viena.

"Ne cerem scuze pentru această greşeală şi i-am spus agentului de publicitate că aprobăm postarea sa", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru AFP.

Facebook a declarat joi că "politica sa de publicitate nu permite nuditate sau nuditate sugerată (...) Dar facem o excepţie pentru statui şi, ca atare, această postare ar fi trebuit să fie aprobată", a afirmat purtătorul de cuvânt al reţelei sociale.

Muzeul de Istorie Naturală din Viena şi-a exprimat indignarea, miercuri, pentru cenzurarea unei postări reprezentând-o pe Venus din Willendorf ce a fost postată la sfârşitul lunii decembrie 2017 de o activistă a artei italiene, Laura Ghianda.

Statueta "Venus din Willendorf" a unei femei goale, voluptoase, a cărei vârstă este estimată la 30.000 de ani, şi a fost descoperită la începutul secolului al XX-lea, în satul austriac Willendorf, este "reprezentarea preistorică a celei mai populare şi mai cunoscute femei din lume", potrivit muzeului.

Facebook este învinuită în mod regulat pentru conţinutul pe care îl autorizează sau îl cenzurează.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură