Facebook îşi cere scuze după ce motorul de traduceri automate a generat o traducere vulgară a numelui preşedintelui Chinei

Căutarea pe Facebook
Căutarea pe Facebook (Facebook)

Sâmbătă, compania Facebook a dat vina pe o eroare tehnică într-un incident în care numele liderului chinez Xi Jinping a apărut ca „gaură de rahat” în postările de pe platforma de social media, când a fost tradus în engleză din birmaneză.

Eroarea a apărut în a doua zi a unei vizite a liderului comunist chinez în Birmania, unde Xi Jinping şi consilierul de stat Aung San Suu Kyi au semnat zeci de acorduri care vizează proiecte masive de infrastructură susţinute de Beijing.

O declaraţie despre vizită publicată pe pagina oficială de Facebook a lui Suu Kyi a fost plină de referinţe la domnul „gaură de rahat” atunci când a fost tradusă în engleză, în timp ce un titlu în jurnalul local de ştiri Irrawaddy a apărut tradus ca „Dineu în onoarea preşedintelui gaură de rahat”.

Nu a fost clar cât a durat problema, dar funcţia de traducere Google nu avea aceeaşi eroare.

„Am rezolvat o problemă tehnică aflată la originea traducerilor incorecte din birmaneză în engleză pe Facebook. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple şi luăm măsuri pentru a ne asigura că nu se va mai repeta. Ne cerem sincer scuze pentru orice ofensă provocată”, a transmis Facebook într-o declaraţie.

Ministerul de Externe din China nu a dat curs la comentarii.

Facebook este blocat în China continentală. Dar nu este blocat în Hong Kong, iar companiile din China fac reclamă în afară folosind platforma, China fiind ţara generatoare de cele mai mari venituri, după Statele Unite, pentru Facebook,.

Facebook s-a confruntat cu numeroase probleme cu traducerea din birmaneză în trecut. În 2018, a eliminat temporar funcţia, după ce un raport Reuters a arătat că instrumentul producea rezultate bizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură