Facebook ignoră apelul ca Zuckerberg să apară în faţa parlamentarilor britanici şi canadieni

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (Getty Images)

Fondatorul şi directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a refuzat să depună mărturie în faţa parlamentarilor canadieni şi britanici cu privire la breşele gigantului american în privinţa protecţiei şi confidenţialităţii datelor.

Zuckerberg a răspuns anterior la întrebările adresate de Congresul şi Senatul Satelor Unite, precum şi de Parlamentul European.

În timpul prezenţei sale în Parlamentul UE, Nigel Farage l-a acuzat pe Zuckerberg de „discriminare deliberată” împotriva conservatorilor pe platforma sa de socializare şi a susţinut crearea unei aşa zise „Declaraţii a Drepturilor Omului privind Social Media” cu scopul protejării libertăţii de exprimare.

Zuckerberg a decis în mod clar că nu are putere să facă faţă unei noi examinări publice a „monstrului său digital”.

Refuzul fondatorului Facebook a avut loc după ce Damian Collins, şeful comisiei pentru mass-media din Parlamentul britanic, s-a alăturat eforturilor omologului său canadian de a-l constrânge pe Zuckerberg să depună mărturie.

De asemenea, Facebook a respins invitaţia de a apărea în faţa unei sesiuni din 27 noiembrie a „Marii Comisii Internaţionale”, insistând că nu este posibil ca fondatorul gigantului american să apară în faţa tuturor parlamentelor.

„Cu toate că el nu este capabil să accepte invitaţia dumneavoastră, noi vom continua să recunoaştem în totalitate gravitatea acestor probleme şi să rămânem dedicaţi cooperării cu voi pentru a furniza orice informaţie relevantă suplimentară de care aveţi nevoie pentru anchetele voastre”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Facebook a susţinut că a furnizat mai multe declaraţii scrise pentru anchetele legate de scandalul Cambridge Analytica şi că oficiali importanţi au depus mărturii în sesiunea Comisiei Britanice de la Washington şi în Parlamentului britanic.

În scrisoarea adresată Facebook în luna octombrie, reprezentanţii Canadei şi Marii Britanii, au afirmat că Mark Zuckerberg a ales să trimită „reprezentanţi cu mai puţină experienţă” la întâlnirile publice precedente.

Preşedinţi de Comisii din Australia, Argentina şi Irlanda s-au alăturat miercuri apelului lansat de Marea Britanie şi Canada. Împreună, cele cinci ţări au aproximativ 170 milioane de utilizatori de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe