Face Toader pasul în spate? Ministrul mai amână trimiterea propunerii sale pentru şefia DNA la Iohannis

Ministrul Justiţiei anunţă că nu va trimite direct preşedintelui Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA ci va aştepta să vadă care au fost considerentele procurorilor CSM pentru avizul negativ dat alesei sale.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă înainte de audierea Adinei Florea în secţia de procurori a CSM, Tudorel Toader spunea că avizul consultativ al secţiei nu blochează procedura de numire a şefului DNA şi că va trimite preşedintelui propunerea de numire indiferent de aviz, ministrul Toader pare să îşi mai fi nuanţat poziţia după ce procurorii CSM au spus un nu categoric numirii alesei sale în postul lăsat vacant de Kovesi.

Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi dimineaţă, că aşteaptă să vadă care au fost considerentele procurorilor CSM pentru avizul negativ dat în cazul Adinei Florea, precizând că va vedea ce va face mai departe.

"Aştept să văd considerentele avizului pentru că avizul este consultativ, iar considerentele vin să aducă argumente decidentului. Vedem considerentele şi vedem ce vom face mai departe. Aşteptăm considerentele. În momentul acela vă comunicăm", a declarat Tudorel Toader, întrebat dacă va trimite propunerea sa preşedintelui Iohannis.

Reamintim că Adina Florea a fost intervievată luni de secţia de procurori a CSM. În timpul audierilor, Adina Florea a desfiinţat practic activitatea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, a declarat că ea n-a fost "niciodată un procuror independent", declaraţie pe care a nuanţat-o ulterior, a lăudat secţia pentru investigarea magistraţilor, a anunţat o evaluare a procurorilor DNA dacă va fi şefă, a susţinut că nu poate comenta legile Justiţiei pentru că un procuror aplică legea, nu o comentează, şi a explicat că nu vrea să fie în atenţia mass-media deşi colegii ei procurori din CSM i-au atras atenţia că a avut 11 apariţii televizate în 72 de ore după ce a fost aleasă de Toader drept succesoarea ideală a Codruţei Kovesi.

De asemenea, Florea a declarat că a remarcat o preocupare excesivă la DNA pentru abuzul în serviciu şi a opinat că obiectul de activitate al instituţiei nu ar trebui să fie cercetarea abuzului în serviciu ci a pune pe masa judecătorului infracţiuni de nivel înalt. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

La finele interviului, Florea a primit aviz negativ, doar Tudorel Toader votând pentru ea.