"Fabricile de doctorate" mai primesc un respiro de doi ani. Guvernul amână evaluările

Societatea civilă a cerut în numeroase rânduri evaluarea şcolilor doctorale, astfel încât potentaţii zilei să nu-şi mai ia doctorate pe plagiat. În pofida acestor cereri şi a faptului că scandalurile de plagiat din ultima vreme au fost răsunătoare, aceste evaluări vor trebui să mai aştepte.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

În pofida uriaşelor scandaluri legate de doctoratele plagiate ale unor politicieni, Guvernul Tudose a amânat cu doi ani evaluarea şcolilor doctorale din România. Astfel, potrivit unui act normativ adoptat vineri, şcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019.

Măsura a fost adoptată în şedinţa de Guvern, printr-o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a articolului VIII, alineatul (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii.

"Extinderea temporară a acreditării şcolilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale şi să poată emite diplome şi titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educaţiei Naţionale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare.

Revizuirea prevederilor legale în acest domeniu se fundamentează pe solicitarea Consiliului Naţional al Rectorilor şi pe nevoia eficientizării, îmbunătăţirii şi transparentizării sistemului educaţional din România", transmite Guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne