Expulzarea lui Simion. Ponta, la Chişinău: Sunt convins că justiţia din Moldova va lua decizia corectă

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Aflat joi într-o vizită oficială la Chişinău, premierul Victor Ponta i-a transmis omologului său, Chiril Gaburici, că situaţia expulzării cetăţeanului român George Simion, unul dintre liderii Platformei Unioniste Acţiunea 2012, trebuie analizată de justiţia din Republica Moldova, exprimându-şi convingerea că instanţele din statul vecin vor lua decizia corectă.

"Ca între prieteni, am discutat şi unele probleme pe care le avem, şi anume că relaţia noastră specială înseamnă să ne protejăm cetăţenii, să le asigurăm respectarea tuturor drepturilor şi să le cerem să nu abuzeze de aceste drepturi. Mi-am exprimat speranţa şi rugămintea pentru prim-ministrul Gaburici ca toţi cetăţenii români care vin în Moldova să fie protejaţi, să li se respecte drepturile şi, dacă fac ceva rău, să fie sancţionaţi de către justiţie.

Şi în România, şi în Moldova, justiţia are un grad de independenţă care îi permite să ia decizii fără a se specula după aceea că sunt decizii administrative. Mă refer la cazul cetăţeanului român George Simion. Sunt convins că justiţia din Moldova va lua decizia corectă pe care nu o să o conteste nimeni", a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe comune cu Chiril Gaburici, potrivit Mediafax.

Amintim că George Simion a fost reţinut recent de agenţii Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, urcat în maşină şi dat afară din ţară. Românul, unul dintre liderii mişcării Acţiunea 2012, a primit o expulzare pe o perioadă de cinci ani, însă nu i s-au explicat motivele pentru care a devenit persona non grata în ţara vecină.

Recomandăm şi Liberalii condamnă expulzarea militantului unionist, George Simion, din R. Moldova

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne