Explozia unei gropi de fecale duce la prăbuşirea unei clădiri în China

Rezervor de fecale explodat în China
Rezervor de fecale explodat în China (Captură)

O groapă de gunoi plină cu excremente a explodat sâmbătă în centrul unui oraş chinez, rănind 15 rezidenţi şi provocând prăbuşirea unei clădiri, a declarat poliţia.

Poliţia oraşului Zhangjiajie, din provincia chineză Hunan, a considerat că a avut loc un accident atunci când un bărbat pe nume Ding a ars deşeuri în faţa locuinţei sale dărăpănate şi în apropierea unei gropi de gunoi în jurul orei 17.

De asemenea, poliţia a declarat că focul a aprins metanul emanat din groapa de fecale şi gunoi şi a cauzat o explozie.

Explozia a avut loc în comunitatea Dayongqiao din districtul Yongding. O clădire rezidenţială s-a prăbuşit şi altele 4 au fost de asemenea afectate. Cei 15 oameni răniţi au fost spitalizaţi şi trataţi.

Dar nu este singurul caz de acest gen din China.

Conform AFP, într-un alt incident legat de o groapă de gunoi, un bărbat a murit în luna mai încercând să recupereze noul telefon mobil al soţiei sale – în valoare de 2.000 de yuani (320 USD) – dintr-o fosă septică.

Bărbatul a sărit în fosă pentru a încerca să găsească telefonul soţiei dar a fost copleşit de vapori şi a leşinat, conform portalului de ştiri online Dahe.

Acest caz din Zhangjiajie ne aduce aminte de situaţia în care se află multe clădiri din China, în special cele din mediul rural.

În 2008, în timpul puternicului cutremur de pământ din Sichuan, oraşul Deyang s-a confruntat cu cel mai sever colaps al clădirilor şcolare. Potrivit unui raport orăşenesc, au murit 3000 de elevi (numărul fiind probabil de un ordin de mărime mai ridicat, n.r). Aproape toate şcolile din jurisdicţia Deyang s-au prăbuşit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe