Explozia unei cisterne cu petrol provoacă peste 150 de morţi în Pakistan

O cisternă care transporta petrol s-a răsturnat pe o autostradă din Pakistan apoi a fost cuprinsă de flăcări şi a explodat, ucigând cel puţin 152 de persoane care încercau să adune combustibil.
Locul exploziei unei cisterne cu petrol în Pakistan, 25 iunie 2017.
Locul exploziei unei cisterne cu petrol în Pakistan, 25 iunie 2017. (Getty Images)

Oficiali ai departamentului de salvare au declarat că şoferul camionului a pierdut controlul vehiculului în timp ce se afla pe o autostradă, înainte să se răstoarne la aproximativ 100 km sud-vest de oraşul Multan, cel de-al cincilea oraş al ţării ca număr de locuitori.

Poliţia a izolat zona după incidentul de duminică, dar sute de oameni au pătruns în perimetru şi încercau să colecteze petrolul care se scurgea din camion, când acesta a explodat, a declarat reporterilor Rana Afzal, înalt oficial al guvernului local.

După răsturnarea cisternei, “oamenii au început să îşi sune rudele şi să vină să adune petrol, lor alăturându-se şi săteni din apropiere. Au fost prezente în jur de 500 de persoane la faţa locului când a izbucnit focul”, a declarat Khalil Ahmed, un fost funcţionar guvernamental care locuieşte într-un sat apropiat de locul incidentului.

Multe dintre persoane au suferit arsuri pe o suprafaţă atât de mare încât nu mai puteau fi recunoscute, a declarat dr. Mohammad Baqar, un oficial de la serviciul de salvare din zonă.

Alte câteva zeci de persoane au suferit răni şi arsuri grave iar numărul victimelor ar putea creşte, a adăugat el.

Armata pakistaneză a trimis elicoptere pentru evacuarea răniţilor şi transportarea lor la spitalele locale.

Postul de televiziune Geo TV a citat un martor care a afirmat că unele persoane prezente la locul răsturnării cisternei fumau, ceea ce ar fi putut declanşa tragedia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe