Expertul care l-a "albit" pe Tobă, suspect la rândul său de plagiat în serie

Expertul care l-a "albit" pe fostul ministru Petre Tobă, Marin Claudiu Ţupulan, face parte dintr-o reţea de "reciclat" texte de la Academia de Poliţie şi este suspect de plagiat în serie, acuză jurnaliştii de la CRJI.
Miting anticomunist la Bucureşti
Miting anticomunist la Bucureşti (Epoch Times România)

Cinci articole publicate în perioada 2012-2014 de profesorul universitar Marin Claudiu Ţupulan de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti sunt suspecte de plagiat, reiese dintr-o anchetă publicată luni de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI).

"Plagiatul la profesorul Marin-Claudiu Ţupulan este, în esenţă, unul masiv şi intenţionat, ca şi în cazul Petre Tobă pe care, culmea ironiei, a ajuns să îl apere şi absolve de plagiat", a declarat profesorul universitar Dumitru Sandu.

Ţupulan este unul dintre cei trei experţi care au hotărât, la începutul lunii, că fostul ministru de Interne, Petru Tobă, nu a plagiat în lucrarea de doctorat şi au recomandat ca acesta să-şi păstreze titlul.

Decizia comisiei respective - care a fost acuzată că a făcut flick-flack-uri cu logica şi bunul-simţ - a fost infirmată ulterior de plenul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care a decis numirea unei alte comisii pentru reanalizarea tezei lui Tobă.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne