Experţii explică ce este creatura rară descoperită în Houston [video]

Tubifex
Tubifex (captură video YouTube)

Mass-media internaţională a difuzat un clip video în care apare o siluetă roşie împleticită, care pare să fie în viaţă, ce se afla în faţa unui bloc de apartamente din Houston (Texas). Potrivit autorului, creatura a apărut după o ploaie care a căzut în oraş.

"În momentul în care am zărit-o, nu se vedea prea bine, dar m-am apropiat de ea şi am văzut că se mişca şi se răsucea în continu", a relatat martorul, care a adăugat "Nu aveam nici o idee despre ce ar putea fi, dar vedeam viermii cum se zbăteau".

Consultat de publicaţia Daily Mail, zoologul britanic Timothy Wood a explicat că ceea ce a fost surprins în clipul video era o colonie de viermi Tubifex tubifex, care sunt folosiţi pe scară largă în pescuitul sportiv.

Potrivit lui Wood, mişcările văzute în filmare sunt caracteristice acestui tip de viermi atunci când nu sunt în habitatul lor natural.

Tubifex
Tubifex (Wikipedia.org)

"În absenţa pământului, ei se învârt unul în jurul celuilalt. Contracţiile pe care le vedeţi sunt rezultatul unui singur vierme care se contractă şi apoi îi încurajează şi pe ceilalţi să facă acelaşi lucru aproape simultan, astfel că par a fi doar un muşchi mare care se mişcă”.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, aceşti viermi se mişcă ca nişte râme. În prezent, există peste 17.000 de specii la nivel mondial.

Contrar a ceea ce se poate aştepta, Tubifex locuieşte în mediul urban, cum ar fi canalele şi puţurile de apă care conţin noroi şi descompun substanţele organice.

Deci trăieşte printre noi dar nu ştiam de existenţa sa, cel puţin până acum.

Articol de referinţă: Pulsating ‘sewer-monster’ made up of a squirming mass of tubifex worms is captured in revolting footage

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură