Experţi malaezieni sosesc la Kiev pentru a cerceta locul tragediei aviatice

Tensiune maximă în urma doborârii unui avion  al Malaysia Airlines cu pasageri la bord în estul Ucrainei.
Tensiune maximă în urma doborârii unui avion al Malaysia Airlines cu pasageri la bord în estul Ucrainei. (youtube.com)

În contextul catastrofei aviatice care a avut loc joi în estul Ucrainei, când un avion civil Boeing 777 având la bord 298 de persoane aparţinând companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în apropierea oraşului Doneţk, o echipă de 62 de experţi malaezieni va veni la Kiev cu scopul de a examina locul tragediei. Consecinţele accidentului aviatic sunt subiecte care ţin în aceste zile atenţia comunităţii internaţionale datorită gravelor tensiuni politice actuale din regiune.

Premierul malaezian Najib Razak a afirmat vineri seara că a discutat la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a insistat pentru realizarea unei anchete obiective şi fără obstacole.

O purtătoare a cuvânt a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a precizat vineri că observatorii organizaţiei au primit acces limitat la locul prăbuşirii avionului.

Un avion Boeing 777 al Companiei Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a dispărut de pe ecranele radarelor joi pe teritoriul Ucrainei, în regiunea separatistă Doneţk. La bordul avionului erau 298 de persoane, toate pierzându-şi viaţa. Din totalul persoanelor aflate la bord, 44 erau malezieni, dintre care 15 membri ai echipajului.

Nu este prima dată când Compania Malaysian Airlines pierde un avion. În luna martie a.c., un alt avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a deviat de la traiectorie şi a dispărut aparent fără urmă în timp ce zbura pe ruta Kuala Lumpur-Beijing. Epava avionului a fost îndelung căutată însă nu a fost găsită nici până în prezent. A fost emisă şi teoria că avionul ar fi fost deturnat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe